Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Уличен художник преобразява захвърлени вещи в клоуни с тъжни лица

Уличен художник преобразява захвърлени вещи в клоуни с тъжни лица

Уличен художник преобразява захвърлени вещи в клоуни с тъжни лица - изображение

Сигурни сме, че всеки ден се натъквате на редица изхвърлени на улицата вещи - мебели, техника. В голяма част от случаите те просто стоят пред някоя кофа за боклук или биват вземани от някой бездомник. Но едно момче вдъхва нов живот на тези овехтели и обвити в прах или неработещи вещи.

В интернет той е известен под псевдонима "Lonesome town" ("Самотен град"). Самоличността му не е известна, но неговите творения говорят сами по себе си. Повече от година уличният артист преобразява изоставените вещи по улиците на Ел Ей в клоуни с тъжни лица. Идеята хрумва на младежа, след като през един обикновен ден вижда захвърлен хладилник на улицата.

Уличен художник преобразява овехтелите вещи в клоуни с тъжни лица

"Стана ми много мъчно за този предмет. Той е бил част от семейството в някой дом, а сега просто стои изоставен на пътя. Виждам някаква драматична красота във всичко това", споделя момчето.

На следващия ден хладилникът си стоял там, а момчето започнало да рисува очи, сълзи, тъжна усмивка и дори шапка. След това творение художникът се посвещава на каузата да реставрира по нетрадиционен начин захвърлените мебели и техника. Оттогава той редовно се вози на велосипеда си, а когато забележи нещо изхвърлено, отделя време между 10 и 90 минути да претворява неодушевените предмети.

Уличен художник преобразява овехтелите вещи в клоуни с тъжни лица

"Виждам как хората се интересуват и наблюдават подобен вид изкуство. Чувствам, че хуморът е също толкова важен, колкото и тъжните настроения – странна е тази равнопоставеност между двете състояния. Щастлив съм, че мога да се занимавам с това", разкрива момчето.

Младежът обаче признава, че не го прави за пари или за слава, а просто защото се чувства свободен да твори. Благодарение на шедьоврите си той променя облика на улицата.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: independent.co.uk

Снимки: instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноЗдравни съвети