Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Три билборда и един златен диван в сърцето на Холивуд

Три билборда и един златен диван в сърцето на Холивуд

Три билборда и един златен диван в сърцето на Холивуд   - изображение

"Всички знаем и въпреки това няма арести", "Посочете имената на сцената или замълчете", "Оскарът за педофилия отива при...".Трите лозунга бяха поставени от уличния художник Сабо в непосредствена близост до мястото, където ще бъдат раздадени наградите "Оскар" на 4 март. Те са в знак на протест и в тях 50-годишният Сабо обвинява филмовата индустрия в мълчание.

Три билборда извън града

Лозунгите са идентични с един от номинираните филми – "Три билборда извън града", който е с най-големи шансове да грабне няколко статуетки "Оскар". В него една майка поставя три билборда в близост до полицията, за да пита властите защо няма арестувани за убийството на дъщеря й.


"Насилието над децата и жените, което продължава вече 100 години, най-накрая видя бял свят. Писна ни от привържениците на елита, които гледат с презрение обикновените американци", споделя Сабо.
Идеята хрумва на художника с консервативни възгледи след размяна на кореспонденция в социалните мрежи с хора, подкрепящи идеите му. Няколко часа по-късно билбордовете са свалени.

билборд

Но това не е единствената провокация, която се случва в този ден. На емблематичен булевард в Холивуд се появява "диванче за кастинг" – златна фигура в човешки ръст на продуцента Харви Уайнстийн, който седи на златен диван. Инсталацията представя продуцента, облечен в халат, който държи в ръката си малка статуетка "Оскар".

Авторите отново са улични художници, а творбата показва тъмната страна на шоубизнеса, а по-точно сексуалния тормоз.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: hollywoodreporter.com; indiewire.com

Снимки: elespectador.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпорт