Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Трансджендър модел краси януарската корица на Плейбой в Германия

Трансджендър модел краси януарската корица на Плейбой в Германия

Трансджендър модел краси януарската корица на Плейбой в Германия - изображение

Немското издание на "Плейбой" публикува за първи път корица с трансджендър модел - двадесет и една годишната Джулиана Фарфала. Тя става популярна в германското реалити предаване "Следващият топ модел на Германия". След участието си там Фарфала става рекламно лице на редица козметични и модни марки и набира все по-голяма популярност. Но зад бляскавата и успешна кариера на момичето се крие едно дълго и обмисляно решение, което преобръща целия му живот.

Трансджендър модел краси януарската корица на Плейбой в Германия

Джулиана е родена в малък град в Германия и има три по-големи сестри. Когато е на 16 години тя споделя със семейството си, че иска да си направи операция за смяна на пола. Решението от нейна страна е обмисляно доста дълго време. Тя разкрива, че още от малка усещала, че е "заключена" в тялото на мъж. Момичето получава безусловна подкрепа от родителите и приятеля си.

В Инстаграм моделът заявява, че е "горда и благодарна за възможността да позира за списанието, както й се надява хората да я харесат".

"Джулиана е идеален пример за това колко е важна битката за правото да се самоопределиш", споделя Флориан Боитин, главен редактор на немското издание на "Плейбой".

Трансджендър модел краси януарската корица на Плейбой в Германия

По повод критиките по адрес на списанието за това решение от изданието допълват: "Ние продължаваме традицията, основана от Хю Хефнър, да се протипоставяме категорично на всяка една форма на нетолерантност".

Джулиана не е първият трансджендър модел, който се появява на страниците на списанието. Каролин "Тула" Коси позира за пръв път през далечната 1981 г. След 10 години става ясно, че Коси се е родила като мъж и тя позира за втори път пред "Плейбой". Миналата година на корицата бе плеймейтката Инес Рау.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: bbc.com

Снимки: indianexpress.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИнтервютаЛюбопитноИсторияСнимки