Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Топ 10 на най-опасните води в света

Топ 10 на най-опасните води в света

Топ 10 на най-опасните води в света - изображение

Голямата синя дупка , Белиз

езеро

Приливите превръщат мястото в голяма центрофуга, който повлича всичко от повърхността, а след това приливите го изхвърлят с огромни водни кули. Въпреки всичко това все още има много хора, които искат да видят тази дупка, защото самият Жак Кустонарича мястото едно от най-добрите места за гмуркане на Земята.

Езерото“Кладенецът Якоб“, Тексас, САЩ

езеро

Този 30-футов дълбок естествен кладенец с кристално чиста вода е едно от най-опасните места за гмуркане в света. На дъното "Якоб" има няколко входа към широка мрежа от пещери, в които влизат посетители, но те така и не излизат оттам.

Езерото "Мичиган", САЩ

езеро

Езерото Мичиган е почти толкова известно, колкото Бермудският триъгълник, защото над това езеро се е случила една от най-ужасните катастрофи в Северна Америка без логическо обяснение. Ако оставим тази загадка настрана, ви предупреждаваме, че то е наистина опасно, тъй като внезапно образува течения, които според някои източници отнемат няколко десетки живота всяка година.

Езерото "Натрон", Танзания

езеро

Езерото Натрон е едно от най-солените и алкални езера на Земята, покрито със солена кора, която понякога се оцветява в червено. Температурата на водата достига 120 ° F (50 ° C) на определени места, което го прави, заедно с алкалността, почти непригодно за живот за всякакви морски обитатели. Тук живеят само три вида риби, адаптирани към екстремните условия.

Синята  дупка, Дахаб

езеро

Синята дупка е възможно най-опасното място за гмуркане в света, тъй като много гмуркачи са загинали в тази дълбока пещера от 400 фута. Опитните водолази обаче казват, че подходящо обучени хора с опит могат да се гмурнат без страх: причината за смъртта обикновено е азотна наркоза или недостатъчен въздушен капацитет при изкачването, което се оказва по-дълго от очакваното.

Езерото „Подкова“ („Horseshoe Lake“), Аризона

езеро

Въглеродният диоксид, който излиза  от пукнатините на дъното на езерото е смъртоносен .Езерото е причина за смъртта на четирима души, както и дървета, които растат  на около 100 дка около него. Опасността се вижда навсякъде наоколо

„Врящото езеро“(Boiling Lake), Доминикана

езеро

 Това планинско езеро , може да се нагрее до 92 ° С, поради горещите изригвания от недрата на Земята. Плуването в езерото е строго забранено, дори ако на повърхността му няма характерните мехурчета, защото може да заври само за секунди.

Рио Тинто , Испания

Рио Тинто

Изкопаването на фосили, което се извършва в пределите на река Тинто повече от 3 000 години, води до насищане с мед, желязо и тежки метали, като киселинността скача главоломно. Въпреки това, дори и в такива условия реката има собствената екосистема, която включва бактерии, които окисляват металите и правят водата ярко червена.

Протокът Дрейк

проток

Много айсберги, скорост на вятъра, достигаща 80 мили в час, силни течения и лоша видимост са само част от изпитанията за корабите, които минават през прохода Дрейк и, които трябва да оцелеят. Мястото, където се сливат Тихия и Антлантическия океан се смята за истинско корабно гробище за лодки, които са преминават от времето на Магелан до откриването на Панамския канал през 20-и век.

Езерото Киву“, Африка

езеро

Това привидно спокойно езеро крие смъртоносна тайна. На дъното му има слоеве CO2 в и 55 милиарда кубически метра метан в долната част. Дори и най-малкото земетресение може да предизвика огромна експлозия, способна да изпари над 2 милиона души, живеещи около Киву.

източник: brightside.me

снимки: justfunfacts.com, amusingplanet.com, technologyreview.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниЛайфстайлЗдравни съветиСпортНормативни актовеЛичностиИсторияХранене при...ВидеоХрани и ястияСнимкиДиетиСпорт и туризъмАлт. медицинаФизиологияРецептиБотаникаПроизводителиЛеченияОрганизации