Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Топ 10 на ваканционните снимки, които хората мразят да виждат на стената си във Facebook

Топ 10 на ваканционните снимки, които хората мразят да виждат на стената си във Facebook

Топ 10 на ваканционните снимки, които хората мразят да виждат на стената си във Facebook - изображение

Предстои ли ви пътуване за някое екзотично местенце, с което да направите ваканцията си незабравима? А планирахте ли вече какви снимки ще направите, не толкова заради документалните архиви, колкото за да се похвалите на приятелите си, като публикувате най-добрите кадри във Facebook?

Тогава може би ще искате да знаете, че наскоро специализираният сайт за туризъм и хотели Top10.com проведе анкета на тема най-дразнещи ваканционни снимки, които хората мразят да виждат на Стената си (имаме предвид тази във Facebook, или т.нар. newsfeed, но вероятно не биха окачили някоя такава снимка и на стената в хола си), и няма да се изненадаме, ако изображенията, които се каните да споделите с приятелите си в социалната мрежа, попадат тъкмо в тази класация. Просто защото тя не оставя почти никакви опции – било то снимка на залез, на искрящия в чашата ви хотел или на апетитно загорелите ви крака, опънати на плажа.

От допитването на медията до нейните потребители излиза, че за хората няма нищо по-дразнещо от скриншот (дигитално копие) на прогноза за времето, издаващ благоприятните метеорологични условия, на които ще се радват отпускарите. Този избор на визуално свидетелство за добре прекарана ваканция е определян като "най-изтъркано клише" сред туристическите снимки – 51% от анкетираните са го поставили в тази категория, така че най-добре да забравите за него, ако искате наистина да впечатлите приятелите си и да ги накарате да харесат публикацията ви.


Прочетете още:
7 полезни съвета как да позирате, за да излезете добре, когато ви снимат по бански на плажа

25 креативни и изключително въздействащи фотографски автопортрета (селфита)
На второ място с класацията се нареждат селфи снимките с 44% подкрепа от страна на гласувалите, които явно не умират от желание да виждат как този или онзи се забавлява в добра компания на място, което е предвидено за това – забавления и радост от живота до безкрай.

С 32% от гласовете на трето място се нареждат т.нар. "хот дог крака", или снимките на добре тренирани и загорели от слънцето крака, направени от собственичката на краката, докато продължава да събира слънчеви лъчи на плажа.

Този тип фотографии станаха едни от предпочитаните от знаменитостите, които повече от всеки друг имат възможността да разпускат по плажовете, знаейки, че всяка персонална снимка, която споделят, ще бъде видяна и споделена от хиляди. И както често се случва, тази тенденция бързо бе прегърната от обикновените хора.

Въпреки че не са някакво ново увлечение, снимките на хора, запечатали скок във въздуха преди приземяването им, очевидно са също толкова отегчителни и оскърбителни за онези, които влизат във Facebook от дома или работното си място, следвани от оптическите илюзии с архитектурни забележителности, заснети така, че да изглеждат сякаш са били миниатюризирани и могат да бъдат хванати в ръце.


И още нещо забавно!
Дидие Дрогба "диша праха" на Лионел Меси в бясна кулинарна надпревара (Видео)
Вижте тук целия топ 10 на най-дразнещите ваканционни снимки и коментирайте чувствата, които тази класация провокира у вас. Дали хората наистина са преситени на еднообразни снимки, или причината за реакцията им е дори още по-прозаична?

1. Прогноза за времето (51%)

2. Селфи (44%)

3. Хот-дог крака (32%)

4. Скокс (31%)

5. Оптическа илюзия със сгради (26%)

6. Име или послание, изписано в мокрия пясък (24%)

7. Снимки на колажи с пана с оставено свободно място за главата (21%)

8. Залези (19%)

9. Синьо небе и палмови дървета (16%)

10. Храна и напитки (5%)

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиСоциални грижиНовиниСпортПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиИстория