Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Тоалетна без канализация – футуристичният проект на бъдещето на Бил Гейтс

Тоалетна без канализация – футуристичният проект на бъдещето на Бил Гейтс

Тоалетна без канализация – футуристичният проект на бъдещето на Бил Гейтс  - изображение

Чудили ли сте се някога кой технологичен милиардер мисли най-много за тоалетни? Е, не мислете повече. Това е Бил Гейтс. Милиардерът има различна визия за това, как „умните“ тоалетни трябва да изглеждат.


Съоснователят на Microsoft размаха буркан с човешки изпражнения пред зашеметена тълпа по време на пресконференция в Пекин. По време на изложението "Преобразената тоалетна" в Китай, Гейтс представи "най-значимото постижение в санитарните условия за последните 200 години" – тоалетна без канализация, която успява да преработи човешките фекалии в тор.

По време на изказването си Гейтс заяви, че бурканът с фекалии на сцената може да бъде дом на "200 трилиона ротавируси, 20 милиарда дизентерийни бактерии и 100 000 паразитни яйца на червеи". В продължение на няколко години е разработвана „тоалетната на бъдещето“ и се очаква скоро да бъде пусната в продажба.

От 2011 г. Бил и Мелинда Гейтс са дарили 200 млн. долара за разработване на безводни тоалетни чрез фондацията "Гейтс".

„Към днешна дата всички отпадъци от тоалетната отиват във водата. Идеята е да се изградят тоалетни, които могат да работят без вода, канализация .

Според Световната здравна организация най-малко 2 милиарда души пият вода от замърсени източници.
"Трябва да кажа, че преди десетилетие никога не съм си представял, че бих знаел толкова много за тоалетните", споделя Гейтс.

Бил Гейтс предвижда, че до 2030 г. пазарът на футуристичните тоалетни ще достигне 6 млрд. долара на годишна база.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: independent.com

Снимки: twitter

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно