Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Татяна Лолова: "Тук виждате един много боледувал здрав човек... ваксинирайте се!"

Татяна Лолова: "Тук виждате един много боледувал здрав човек... ваксинирайте се!"

Татяна Лолова: "Тук виждате един много боледувал здрав човек... ваксинирайте се!" - изображение

Всички познаваме Татяна Лолова, нали? Тя не се нуждае от представяне, защото е вече 60 години на българската сцена. Ние имахме удоволствието да присъстваме на пресконференция с акцент върху необходимостта от ваксиниране, която се състоя в Стара Загора, и лично да чуем позицията на актрисата по въпроса.


Татяна Лолова в община Стара Загора

Няма да споменаваме колко важна друга информация беше изказана на тази пресконференция, относно ползата и нуждата от ваксинация на децата ни в 21 век, защото искаме да насочим вниманието към позицията на любимата българска актриса.

С типичната за нея артистичност и прямота, Татяна застана срещу всички нас в залата и ни изнесе едно лично и сериозно изявление, но в стендъп стил. Защо ви казваме всичко това? Защото тя е една обикновена и едновременно необикновена жена, която обича живота и застава на негова страна. 

Ето как:

"Майка ми е имала неблагоприличието да ме роди преди всички вас в тази зала – започна с чувство за хумор актрисата - и мен много ме е яд. Яд ме е, защото вие сте по-млади от мен... но аз съм живяла по времето, когато нямаше толкова ваксини... Тук виждате един много боледувал здрав човек..."

Няма как да не подчертаем думите й "много боледувал здрав човек", защото, когато видите тази сияеща жена на 82 години, първата ви асоциация ще е здраве. Актрисата обаче сподели целия си опит с много и различни болести, които я правят герой в оцеляването – всички тези болести днес биха могли да бъдат избегнати с ваксини още в ранна детска възраст.


доц. Галев и Татяна Лолова

Страхът (рационален и нерационален), който хората изпитват от лекарствата и ваксините, тя много добре обрисува с пример - антибиотиците.

"Моите деца, например са много против антибиотиците и аз съм много против - каза тя. "Но за да дойда при вас съм била 7 дена на антибиотик."до тук на всички това ни е познато, нали?

И продължи със същата лека, ненатрапваща се риторика на актьор и човек, убеден в своята лична позиция:

"Защото "антибиотик" какво значи? Значи "противо живота". Или ти сам се нахакваш с неща, които са против живота ти, обаче те ти връщат възможността да отидеш до Стара Загора; да си продължиш репетициите.... Нека щом аз съм дошла тук с целия си акъл чак до Стара Загора, да успея да накарам хората с речта си да вземат такова решение, че то да бъде от полза и за живота на тези, които обичат най-много, на децата, вашите деца, и децата на вашите близки и децата на България."

Най-общо в шегата и откровението на тази велика българска актриса беше събран парадокса на природата – нещо, което привидно е против живота ти, то ти трябва, за да запазиш този живот. И във времето, когато технологията е напреднала до такъв предел, че вече мислим за запазване и продължение съзнанието на хората и след смъртта, немислимо е да отричаме напредъка на медицината. Защото, както каза в презентацията си по въпроса доцент Галев от Военномедицинска академия: "когато един пациент дойде със сериозна инфекциозна болест, той е съгласен на всичко (всички медикаменти), само за да бъде излекуван, но не иска да си създаде неудобството от ваксината, когато още е здрав."

Да, странно нещо е човешкото съзнание за едно и също нещо, когато се намира в различна ситуация, затова е и комедията, за да ни каже истината и да се посмее над това.


Част от нашия екип с актрисата Татяна Лолова

За framar.bg: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСпортИсторияСнимкиЛюбопитноСоциални грижиВидеоЛеченияАнкетиЗдравни съветиАлт. медицинаТестовеОрганизацииНормативни актовеГеографияПроизводителиСпециалистиОбразованиеСпорт и туризъмЗаведения