Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Танцьорите сред нас: един проект, който завладя интернет

Танцьорите сред нас: един проект, който завладя интернет

Танцьорите сред нас: един проект, който завладя интернет - изображение

Както е казал Уилям Шекспир, "Светът е сцена, а всички ние сме актьори". И почти 500 години по-късно Джордън Матър, фотограф от Ню Йорк, взема този цитат присърце и създава един проект, който улавя професионалните танцьори в ежедневието, демонстрирайки "извънземни" пози в метрото, на улицата или в кафето. Вдъхновен от въображението и способностите на тригодишния си син да запамети изцяло момента, на Джордан Матър му хрумва идеята да направи снимки на професионални танцьори, които скачат и "летят" в ежедневието.

балерина в метрото

Нито една от фотографиите не е минавала през обработка, както и не са използвани специални предмети, които да помагат на танцьорите да скачат във въздуха. Това прави проекта още по-впечатляващ.

"Танцьорите са невероятни - те са рискови, обучени да наложат своите граници. Те не знаят как да кажат не! Те познават телата си перфектно. Готови са да повторят всяко едно движение отново и отново. Те са истински професионалисти и обожавам да работя с тях. Вече 5 години снимам тези таланти и досега никой не е пострадал по време на снимките. Всичко изглежда по-лудо отколкото е в действителност", споделя фотографът. Той прави серия от снимки в различни сгради и страни, а светлината навсякъде е естествена. 

балерина

В резултат на упорития му труд почти 200 от снимките на Матър бяха събрани в книга, която се превърна в световен бестселър. Освен това той създава канал в YouTube с 10-минутни предизвикателства. Тези клипове от снимките с танци и снимането на модели в труднодостъпни места вече са хит в YouTube!

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл