Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Тамагочи обратно в играта след 20-годишна пауза

Тамагочи обратно в играта след 20-годишна пауза

Тамагочи обратно в играта след 20-годишна пауза - изображение

Ако се върнем към спомените от детството и играчките, които са се запаметили в нашето съзнание, няма как да не се сетим за любимото ни тамагочи – малкото електронно устройство, което ни даваше възможност да се грижим за избрано от нас животно.

Децата на 90-те години бяха буквално пристрастени към тях, почти толкова, колкото децата в 21 век са "забили" нос в смартфоните си. Едва ли е имало малчуган, роден през 90-те години, който да не е мечтал за този дигитален "домашен любимец". Играчката бързо завладя целия свят и измести куклите и колите.

тамагочи

Изглежда носталгията по хитовата играчка не е отминала. Двадесет години по-късно отново може да се сдобиете с ретро "приложението". Новото тамагочи е в мини вариант и се предлага в шест варианта, а функциите му са по-разнообразни, което е обяснимо като се има предвид развитието на технологиите.

Принципът на действие е същият: върху екрана има животно, за което човек трябва да полага грижи - да го храни, да си играе с него, да го къпе, да му измерва температурата, когато е болно. Физическото и емоционалното състояние на дигиталния "домашен любимец" зависи изцяло от начина, по който собственикът полага грижи за него.

Новият вариант обаче дава възможност да си взаимодействате онлайн с други грижовни стопани, както и да изпълнявате различни предизвикателства като трупате точки. Всичко това ще ви позволи да "отключвате" по-разнообразни храни, костюми и предмети за любимото си животно. 
 

За първи път играчката се появява през 1996 г. в Япония, а няколко месеца по-късно превзема световните пазари. До 2000-та година вече има продадени 76 млн. броя. Играчката се превръща в мания сред децата, а в някои училища се налага тя да бъде забранена.

За 21 години на пазара в продажба са пуснати над 35 различни варианта на играчката "Тамагочи."

Въпреки че играчката е предназначена за деца над 6-годишна възраст, тя е предпочитана както от тийнейджъри, така и от възрастни. Към днешна дата новото устройство се купува предимно от хора, които преди 20 години са били деца и са имали подобно устройство.

тамагочи

"Изпълнен съм с носталгия. Сега съм достатъчно възрастен, за да мога да си купя любимото ми тамагочи със собствените си пари и ще го направя. Чувството е невероятно", споделя фен на играчката.

А вие ще си купите ли?

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: money.cnn.com; thisisinsider.com; abc.es  

Снимки: theodysseyonline; independent.co.uk; trustedreviews.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиНовиниЛюбопитноЛайфстайлПсихология