Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум С песен срещу вируса Ебола

С песен срещу вируса Ебола

С песен срещу вируса Ебола - изображение

Band Aid 30 "Купете песента, спрете вируса" – проектът включващ Bono, Ellie Goulding, Ed Sheeran, One Direction и други музиканти, набира капитал и дава гласност на борбата с Eбола. Band Aid 30 пуснаха римейк на песента "Do They Know It's Christmas" ("Дали те знаят, че е Коледа"), написана през 1984 за борбата с глада в Етиопия.

The Band Aid Trust е фонд за набиране на средства, основан през 1984, чието начало стартира с написването на "Do They Know It's Christmas" – песен на Bob Geldof и Midge Ure. Записа продава 6 милиона копия и довежда до различни видове проекти за борба със спина чрез: изкуство (Art Aid), мода (Fashion Aid), спорт (Sport Aid), училищни занятия (School Aid), френски училищни занятия (French School Aid) и лайв концерти (Live Aid). Последният от които – "седемнадесет часа жива музика, наблюдавана от повече хора, отколкото всяко друго събитие в историята."

Сега записите на Band Aid 30 съвпадат с 30 годишнината от оригиналния запис на песента. Новият запис цели да даде гласност и финанси за овладяването на вируса Ебола. Интересното е, че в проекта се дава шанс за участие на новото поколение артисти, които не са били родени по времето на оригиналния запис (1984).

Легендарният музикант Bob Geldof, който е организатор на проекта, съобщи за BBC, че продажбите по сингъла вече са "маниакални".


Можете да участвате в каузата, през линка под видеото в Youtube

До момента клипът има вече 2,267,418 гледания и 28, 741 харесвания. Естествено, като всяка друга кауза има и такива, които не я харесват и подкрепят, техният брой дотук е 2, 131.

Ето един от коментарите, които хората са счели за скандален, давайки 79 отговора. Той гласи следното:

"Една дума: С-М-Е-Ш-Н-О. Това е тотална глупост да се дават пари "за да се погрижиш за жертвите на Ебола". Ние всички знаем факта, че: Африка е боклукчийската кофа на човечеството. Колко повече пари давате, толкова повече мизерия ще има. Не поддържайте този жесток омагьосан кръг. Ако богатите страни наистина искаха да помогнат на Африка, те нямаше да чакат Ебола или друга болест/глад (да правят реклама на фалшиви звезди като тези). Или правете песни всеки ден, всяка минута и всяка секунда, но винаги ще има и е имало умиращи деца в Африка.

За ИСТИНСКА промяна: не хранете мизерията. Оставете живота да загива там, където не е нужен. Това е тъжният факт, но това се нарича "природна селекция""

 

Вие бихте ли подкрепили каузата или сте съгласни с горния коментар?

Източник: youtube.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниЛюбопитноИсторияПсихологияТестовеЗдравни съветиОрганизацииНормативни актовеСнимкиСпециалистиМедицински изследванияСпортИнтервютаСоциални грижиЗаведенияХранене при...Направления в медицинатаОбразованиеАлтернативна медицинаЛеченияБотаника