Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Сюрреалистичните колекции от странни скъпи джаджи на Майкъл Джексън

Сюрреалистичните колекции от странни скъпи джаджи на Майкъл Джексън

Сюрреалистичните колекции от странни скъпи джаджи на Майкъл Джексън - изображение

Майкъл Джексън има милиони фенове по целия свят, които обичат да се ровят дълбоко в света на ексцентричния музикален гений. Всичките тези теории на конспирацията около смъртта му са достатъчно интригуващи, но странната му лична колекция повдига още повече въпроси. Няма как да не се чудим какво се е случило с всички тези вехтории в имението му Невърленд.

Когато властите нахлуват в имението за пръв път през 2003 г., сред най-странните открития са детски манекени с реални размери, купища кукли, наподобяващи деца, и личния батсуит на певеца. Докато никой не може да му отнеме титлата крал на попа, то неговите решения за покупки със сигурност са озадачаващи. Някои от по-спорните колекционерства на певеца могат да хвърлят светлина върху леко зловещата страна от ума му, но в крайна сметка музиката е това, което го прави завинаги икона.

В този списък ще видите най-съмнителните покупки на М. Дж.- от ексцентрични филмови реквизити до странни футуристични изобретения – тук са най-странните неща, с които кралят на попа се заобикаля през прекалено краткия си живот.

Зловещи детски манекени в странни пози

Докато претърсват имението, следователите откриват необичайни детски манекени в още по-странни пози от тази, която виждате по-горе. Всички те са с реални размери и са поставени на бюра така, сякаш разговарят помежду си.

Три маски на Джексън в странни мимики

Сред откритите предмети са и три маски на краля с изключително откачени изражения. Те изглеждат доста призрачни и имат приблизителна стойност от 415 до 600 долара. Трудно е да си представим къде в къщата на някого би могло да се помести такова произведение на изкуството.

Роботизирана глава по поръчка

Кой не би искал вълнисти кичури от метал? Тази глава е с приблизителна оценка от 1,800 до 2,400 долара. Открита е при почистването на Невърленд през 2008 г.

Статуя (отново с реални размери) на опърпано момче, което държи мръсно плюшено мече

 

Този малък приятел е продаден през 2010 г. за 1625 долара. Няма как да не сме озадачени какво е специалното в това момче.

Хипербарна кислородна камера

Хипербарните кислородни камери са терапевтични. М. Дж. дарява леглото на калифорнийски медицински център за лечение на жертви на изгаряне. В интервю за Опра той отрича да спи в него, въпреки че го виждаме на горната снимка.

Рисунка с пръсти на Маколи Кълкин

Странно е да видим подписаната картина на Маколи Кълкин, но още по-странен е фактът, че е нарисувана с пръсти. Очевидно двамата са доста близки. Тя датира от 1991 г., когато Кълкин е около 11-годишен. Изчислената стойност никога няма да надвиши видимата сантиментална стойност.

Видео игра, в която той спасява деца от г-н Биг (г-н Голям)

Играта"Moonwalker" е пусната от Sega през 1990 г. след филма му Moonwalker (1988), който взривява киносалоните по онова време. Странно, но главният герой, Майкъл Джексън, трябва да спасява безпомощните деца от човек на име г-н Биг, за да спечели играта.

Ръкавици, носени от Джони Деп във филма "Едуард Ножицата"

За да не се объркате с ръкавиците на Фреди Крюгер, ще ви кажем, че тези приспособления, носени от Джони Деп в "Едуард Ножицата", имат приблизителна стойност от 3 600 до 5 300 долара. Ръкавиците са изпратени на търг след преждевременната смърт на М. Дж.

Подписана снимка на Маколи Кълкин от "Сам вкъщи"

Намерена в тайния килер на М. Дж., тази подписана снимка на актьора предполага, че те са дори още по-близки, отколкото си мислихме в началото. Кълкин е кръстник на дъщерята на Джексън - Парис - и двамата са много близки, дори споделят съвпадащи татуировки.

Очакваната цена на снимката е неясна, тъй като е конфискувана по време на разследванията, но стойността се оценява на хиляди, тъй като друга подписана снимка на Маколи Кълкин струва малко над 800 долара.

Кралски трон

Предполагаемата стойност на този трон е от 1,200 до 1,800 долара, което подсказва, че не е направен от истинско злато, но със сигурност изглежда страхотно. Той отива на търг скоро след прочистването на ранчото. Това е един от по-големите предмети, открити в тайния килер.

Шимпанзето Бъбълс

 

Въпреки че не е произведение на изкуството, Шимпанзето Бъбълс е редовен аксесоар в странния дом на Майкъл Джексън. След смъртта му Бъбълс има собствена кариера на известен художник. Всъщност, той участва в изложба в Маями, наречена "Apes That Paint". Петте му картини се продават на цена от 750 долара, с цел да наберат пари за маймунското му светилище.

Батсуит

Единственият по рода си батсуит е оценен между 800-1200 долара на търг през 2009 година. Като голям фен на Батман, М. Дж. има желание да композира музика за Батман (1989) заедно с Джордж Майкъл, но не успява да се измъкне от концертни ангажименти. Вместо това той пише музиката за сцените с Жокера.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: ranker.com

Снимки: пак там

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовини