Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Странният случай на 82 кучета чихуахуа, открити в апартамент в Бирмингам

Странният случай на 82 кучета чихуахуа, открити в апартамент в Бирмингам

Странният случай на 82 кучета чихуахуа, открити в апартамент в Бирмингам - изображение

Осемдесет и две кучета от породата чихуахуа са били открити в къща, която "изглеждаше сякаш е претърпяла земетресение", при полицейско разследване от 2017 г. на смъртта на жена. Кралското дружество за предотвратяване на жестокостта към животните (RSPCA) посещава собствеността на територията на Бирмингам, след като органите на реда изразяват загриженост спрямо откритите обстоятелства.

Куче
Десетки мини кучета се появяват зад кухненските уреди, маси и столове, след като инспекторите пристигат на мястото през април 2017г.

Някои от кучетата са покрити с мръсотия и бълхи, а други имат дори изгаряния. Макар че откритието се случва през април 2017 г., историята е излъчена като епизод от "Спасителите на кучета" по Channel 5 този месец. Двойката, която е живяла в къщата, първоначално има само две кучета, но тъй като последните не са кастрирани, в рамките на четири години броят им достига 82.

Кучета чихуахуа
Първите две кучета, от които произлизат и всички останали, носят имената Тинкърбел и Синьо

Съгласно информацията това е класически случай на вехтошарство, но въпреки това кучетата са били обичани.  Персоналът на благотворителната организация работи и през нощта, за да изведе всички кучета от собствеността. Отведени са във ветеринарната болницата в Бирмингам Newbrook Farm.

"Те буквално започнаха да се да излизат отвсякъде", коментира инспектор Хърчи Бол. "Преместихме пералнята и изведнъж се появиха шест лица, които гледаха към нас. Беше невероятно на какви места са способни да се скрият."

"Всичко в къщата беше хаотично и мръсно. Повикахме ветеринарен лекар, който обясни, че помещенията са твърде рисковани за кучетата, съответно не могат да останат там. Всички те се криеха, лаеха ни и ръмжаха."

Кучета чихуахуа

 

Първоначално служителите на реда смятат, че в къщата има около 30 кучета, но с напредването на огледа разбират, че са все повече и повече.

Полицията започва разследване, след като жената, пребиваваща в собствеността умира, но не открива никакви подозрителни обстоятелства около смъртта й. Счита се, че е починала вследствие на усложнения след инцидент. Дружеството помага на съпруга да ремонтира и почисти дома си, след което четири от животните са върнати при него, а за останалите са намерени нови домове.

"Две от кучетата, които са бяха върнати на съпруга Стивън имаха поведенчески проблеми и бяха особено агресивни и нещастни", обясни Бол.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: bbc.com, thesun.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиАнкетиЛюбопитноИсторияВидеоСпортПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина