Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Столетник от Аржентина твърди, че е Адолф Хитлер

Столетник от Аржентина твърди, че е Адолф Хитлер

Столетник от Аржентина твърди, че е Адолф Хитлер - изображение

Херман Гунтенберг е на 128 години от Салта, Аржентина. Той твърди, че е бившият нацистки лидер и уверява хората от цял свят, че е жив и се чувства добре. В интервю за „El Patriota“, мъжът заявява, че последните 70 години се е скрил от света, но към днешна дата решава да разкрие дълго пазената тайна. Причината - през 2016г. израелските тайни служби прекратяват програмата си за търсене на нацистки престъпници.

мъж

Столетникът разказва историята си след събитията през 1945г. Той твърди, че пристига в Аржентина през същата година и живее нормално, благодарение на фалшив паспорт, който му издават от Гестапо. Мъжът, който заявява, че е Фюрера споделя, че години наред се укрива от евреите и по този начин той изкупил вината си за действията в миналото. Той смята, че не е толкова лош, и е твърдо решен да промени начина по-който околните го възприемат. Всичко това ще бъде описано в неговата биографична книга, която се очаква да се  появи на пазара през септември месец.

Много хора, включително и 55-годишната му съпруга Анхела Мартинес са на мнение, че Херман не е истинският Адолф Хитлер. Г-жа Мартинес твърди, че съпругът й никога не е говорил за нацисткия лидер преди приблизително  две години, когато започва да показва признаци на болестта на Алцхаймер.

жена

"Понякога той забравя коя съм аз и къде се намира той. Има моменти, в които изпада в транс и започва да говори за евреи и демони. След това се връща към реалността.“, споделя тя. Анхела допуска, че съпругът й вероятно е бил нацист и може да се е почувствал виновен за миналото си, но е твърдо убедена, че не е Хитлер.

Адолф Хитлер

По официални данни Хитлер се самоубива на 30 април 1945г. в бункера си в Берлин. През годините конспиративните теории за неговата смърт не стихват, както и историите за хора, които твърдят, че са Фюрера. Този случай е различен, защото Херман Гунтенберг е първият жив човек, който упорито твърди, че е Адолф Хитлер.

Хитлер

През миналата година излезе книга за Хитлер, в която писателят Ейбъл Басти обяснява, че Хитлер е избягал в Аржентина и прекарва там 10 години, а след това се заселва в Парагвай и умира през 1971г.

 източник: metro.co.uk; worldnewsdailyreport.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияАнкети