Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Стинг не е имал и ден без йога от 20 години насам

Стинг не е имал и ден без йога от 20 години насам

Стинг не е имал и ден без йога от 20 години насам - изображение

Преди броени дни беше 66-ия рожден ден на Стинг. Той е на възраст, но за тялото му могат да завиждат и мъже на половината на неговата възраст. Вероятно повечето от вас знаят, че миналия месец Стинг изнесе невероятен двучасов концерт в София. Имахме възможността да му се насладим на живо. Трябва да признаем, че той има наистина много енергия. Стинг и съпругата му, Труди Стийлър, се занимават с Ащанга и Дживамукти йога. Асана, медитацията и рокендрол са животът на Стинг.

"Йога обогати живота ми, като ми позволи да се подобрявам физически; което е много вдъхновяващо, особено с възрастта. Аз обикалям ужасно много с турнета и пътуванията невинаги са лесни ... Йога е чудесен начин да се компенсират недостатъците покрай турнетата, внасяйки необходимия мир и здрав разум в забързания живот. Подобно на музиката, йога е пътуване, което е достатъчно дълго, за да продължаваш да се развиваш и да учиш. Не виждам край в това."

Всеки ден със съпругата си или сам той прави между 60 и 90 минути йога преди закуска. Ащанга йога изисква много физически и умствени усилия и не отнема много, за да се запали по нея. В края на 80-те години бандата запознава Стинг с Дани Парадайс, музикант и инструктор по Ащанга йога от Торонто.

Стинг припомня, че макар и да е бил във форма, не можел да направи дори половината от позите, които Райз му показва. От този момент нататък Стинг смята йога за интригуваща и започва да я изучава със своя ментор. Стинг е в края на 30-те си години по това време. В интервюта споделя, че му се иска да е започнал да прави йога по-рано, но признава, че вероятно нямаше да я приеме толкова дълбоко като млад.

Днес, когато обикаля с групата си, всички те правят йога преди шоуто, за което Стинг смята, че "увеличава сплотяването".

Тя помирява мислите ми; дава ми повече енергия и в резултат на това смятам, че съм по-продуктивен. Като певец смятам, че някои аспекти на йога, като правилното дишане и добрата храна, са от ключово значение за поддържането на здрав глас. Така че, да, йога е важна част от моя творчески живот. Сигурен съм, че капацитетът на белите ми дробове също се е увеличил - със сигурност мога да държа повече, отколкото можех. За мен йога се превърна в нещо повече от упражнение: става въпрос за контрол, дисциплина и емоция, които са полезни инструменти за всеки автор на песни.

След първата си ащанга йога сесия с Парадайс, Стинг незабавно желае съпругата му Труди да я изпробва с него. През следващите години те значително развиват своите практики както индивидуално, така и като двойка.

Стинг и Стийлър също са предани последователи на Дживамукти йога. Дживамукти означава "освобождение докато живееш". Санскритският термин се използва за описване на просветлението.

Източник: zmark.ca

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСпорт и туризъмНовиниАлт. медицинаСпортЗдравни съветиПсихологияИнтервютаЗаведенияСоциални грижиРецептиОбразованиеЛечения