Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Стилът няма възраст: блогът на една 68-годишна жена

Стилът няма възраст: блогът на една 68-годишна жена

Стилът няма възраст: блогът на една 68-годишна жена - изображение

Възрастта е просто число. Няма реална причина, поради която влеченията и интересите, които сте имали като по-млади да бъдат потиснати или променени, когато годините напреднат (тук не говорим за екстремни спортове, макар че има и такива ентусиасти). С други думи, не е необходимо да усвоите точно определен начин на поведение, който да отговаря на написаното в личната ви карта.

Блогът на Сузи Грант "приветства" възрастта и цели да покаже на света, че можете да изследвате своя стил и да се забавлявате през който и да е период от живота си. Грант е 68-годишна жена, която живее в Брайнтън, Англия, и стартира страницата си Инстанграм "Алтернативно остаряване" през 2014 г., защото иска да вдъхнови други хора над 50 години да се чувстват свободни да изразяват себе си – да живеят по-пълноценно и щастливо.

Сузи Грант
"Реших да направя блога, когато гледах документалния филм 'Advanced Style' на сега придобилия известност Ари Сет Коен, който излиза по улиците на Ню Йорк и снима тези седем невероятни жени между 62-95 години. Три години по-късно и страницата ми е невероятна комбинация от мода, храна и лайфстайл, в която насърчавам жените, които мислят подобно на мен да бъдат най-добрата версия на себе си, да изглеждат и да се чувстват добре!"

От началото на страницата, в която споделя разнообразни модни и здравни съвети, рецепти и видеа, Грант започва да печели голям брой последователи. В момента 12 000 души я следват в Инстаграм и над 6500 във Фейсбук и всички те са вдъхновени от нейните плам и начин на живот.

Сузи Грант

Сузи Грант споделя, че когато навършва 50 започва да се чувства пренебрегната в очите на обществото като по-възрастна жена. Въпреки това, когато през последните няколко години сивата коса се превръща в моден тренд, Грант усеща увереността си на една 60-годишна дама да достига нови висоти: 

"Вече не се чувствам невидима, както когато бях на 50 и мисля, че това трябва да направите и вие – искам да споделя с вас всичко, което съм научила през годините, за да можете като мен да хванете живота за топките и да сте щастливи колкото съм аз в момента".

Сузи Грант

И докато сега Грант проповядва един здравословен начин на живот, тя не винаги е водила точно такъв. Докато работи като телевизионен и радио репортер, включително за "Sky news" и "BBC Radio 4", Сузи е пушила и злоупотребявала с алкохол.

Но след като майка й умира от инфаркт на 63-годишна възраст, тя решава да промени драстично начина си на живот – обучава се за диетолог и пише три книги, в които се фокусира върху това да насърчава хората да живеят по-здравословно и уверено.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, instagram.com

 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаСнимкиСпортРецепти