Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Смело куче спасява собственика и другарите си от нападение на мечка

Смело куче спасява собственика и другарите си от нападение на мечка

Смело куче спасява собственика и другарите си от нападение на мечка - изображение

Четиринадесетгодишният английски сетер Пийт умира като герой, след като спасява живота на стопанина си при атака на мечка. Стивън Париси и неговите кучета се разхождат край езерото Монксвил в Ню Джърси, когато черна мечка забелязва нарушителите и ги напада в изблик на страх.

Според поста в Инстаграм, посветен на верния четириног другар, Париси успява да се добере до безопасно място заедно с другите четири кучета, които завързва за дърво и се връща, за да спаси Пийт. "След като се уверих, че кучетата са в безопасност, се върнах на мястото и успях да подлаша мечката, но Пийт беше сериозно ранен", пишат Стивън и съпругата му Кати.

Смело куче спасява собственика и другарите си от нападение на мечка
"Дори да беше успял да преживее всички операции, Пийт имаше много тежки гръбначни увреждания и нямаше да може да проходи. Решихме, че е най-добре за него да си отиде този следобед, без да страда излишно."

С помощта на съпругата си Стивън успява да закара Пийт в болница за животни, но за съжаление нараняванията са твърде сериозни и лекарите не успяват да спасят малкия войник.

Двойката призовава своите последователи в социалните мрежи да запалят свещ за Пийт и да не забравят, че обичта и грижите за едно куче може да спасят собствения им живот. В отговор на историята на Пийт следват над един милион отговори на любов и подкрепа.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, bbc.com
Снимки: uk.pressfrom.com, bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиВидеоСпортИсторияЛюбопитноАнкетиПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина