Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Седмица на модата в Лондон: време е за втори рунд

Седмица на модата в Лондон: време е за втори рунд

Седмица на модата в Лондон: време е за втори рунд - изображение

Настъпи онова време от годината, за което модели, купувачи, редактори и дизайнери прекарват месеци в подготовка: седмицата на модата в Лондон. Подобно на самата индустрия, събитието, което се провежда два пъти в годината, е постлано със стереотипи и карикатури, повечето от които базирани на поп културата. Но седмицата на модата е много повече от обилни количества кафе и редактори с каменни лица и боб прически.

Лондонската седмица на модата, подобно на тази в Ню Йорк, е задвижвана от динамично разделение между нововъзникващите таланти и установените такива.

Какво?

Седмицата на модата в Лондон е събитие, организирано от Британския моден съвет (BFC), което се провежда два пъти в годината: веднъж през февруари, когато се показват есенно-зимните колекции, и веднъж през септември – за пролетно-летните модели. Традиционно целта е да се поднесе възможност на дизайнерите да представят новите си колекции, преди последните да бъдат пуснати на пазара. Това позволява на купувачи и редактори да видят планираните за следващия сезон марки и да идентифицират ключовите тенденции, чиито влияния виждаме в дрехите по магазини, уебсайтове и списания.

Кога и къде?

Лондон е градът на втората седмица на модата от общо четири, предшестван от Ню Йорк и последван от Милано и Париж. Събитията започват на 13-ти септември, но самите ревюта – които обикновено не траят повече от 10 минути и винаги закъсняват – стартират в петък, продължават през уикенда и приключват във вторник, 18-ти септември.

По-голямата част от ревютата се провеждат в столицата, като големите марки често предпочитат дворцови постройки, който да отговарят на шиваческите им идеи. Малък брой от ревютата се помещават в пространството на BFC, което променя местоположението си през сезоните.

Седмица на модата в Лондон през февруари 2018 г.

Седмицата на модата в Лондон в събитие, на което можете да присъствате само с покана. Въпреки това фестивалът, който се провежда през уикенда след основното събитие, дава възможност да феновете на модата да присъстват на ревюта и разговори.

Докато утвърдените марки като Ердем, Кристофър Кейн и Роксанда са дългогодишни акценти, този сезон всички погледи ще са насочени към Бърбири, който ще разкрие обновената си визия под ръководството на художествения директор Рикардо Тиски. Седмицата на модата е великолепен празник на таланта, който влияе не толкова на избора ни при пазаруване, колкото върху начина, по който представяме себе си чрез дрехите.

Редактор: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: wbi.onet.pl, thesun.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноРецепти