Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Седмицата на модата в Париж: модели на "Шанел" дефилират по горски пътеки

Седмицата на модата в Париж: модели на "Шанел" дефилират по горски пътеки

Седмицата на модата в Париж: модели на "Шанел" дефилират по горски пътеки - изображение

Тази година "Шанел" съчетава стила с митичното и хипнотизиращо присъствие в своето пищно шоу за седмицата на модата в Париж, което намира място в една истинска гора – или почти истинска. След като "Сън в лятна нощ" оживява, луксозната френска модна къща завладява разкошния изложбен център "Гран Пале" в сърцето на Париж с есенно/зимната си колекция. В остъклената музейна зала са разположение царствени, покрити с мъх дървета, и горски пътеки, осеяни с листа.


Творческият директор Карл Лагерфелд набляга на изобилната есенна естетика. Любителите на модата, сред които Карла Бруни, Карин Ройтфелд и Кийра Найтли, заемат места сред неговия горски рай. Скромната идея за разходка в парка е залята от вълните на безкрайна охра, кафяви, напомнящи кората на дърво цветове, и нека не забравяме – цвят на "горещ метал", който възбужда в съзнанието ни огнени есенни листа.


Облеклото на моделите е украсено с редица подобни на клонки шевове и куп нанизи в палитрите от червеникавокафяво и борово зелено с култ към природната атмосфера. Разбира се, 84-годишният творчески директор отдава почит към дълбоко отличената традиция на "Шанел" на "туид" – с поли до глезена, които приемат условието на един по-съвременен и непретенциозен щрих, за разлика от предишните колекции, в които преобладават по-късите тенденции.


"Знаете ли, аз винаги съм обичал есента. Тя е вид индианско лято с падащи листа. Създава особено красиво настроение.", коментира Лагерфелд.

Частната модна марка е известна най-вече с това, че изящните й ревюта по време на седмицата на модата в Париж надхвърлят познатото чувство за величие. В случай че имате някакви съмнения, трябва да знаете, че това определено не е бранд, на който се приписва колебание или незавършеност.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиСпортРецепти