Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Световноизвестният автор Пол Маккена: Усмихвайте се 40 пъти на ден, смейте се 20

Световноизвестният автор Пол Маккена: Усмихвайте се 40 пъти на ден, смейте се 20

Световноизвестният автор Пол Маккена: Усмихвайте се 40 пъти на ден, смейте се 20 - изображение

Британският хипнотизатор и автор Пол Маккена споделя техники, които ще ви помогнат да постигнете вътрешно удовлетворение и да бъдете щастливи не само през тази година, но и през остатъка от вашия живот. Редица научни изследвания установяват, че нивата на щастие не са фиксирани. За да ги увеличите, вие трябва да приложите някои лесни, но редовни усилия в продължение на известно време. Вижте кои са те!

 Пол Макена  

Доктор Пол Маккена е британски автор на бестселъри за самопомощ, световноизвестен хипнотизатор и експерт по въпросите за силата на човешкия ум. Опитът му е изцяло практически. Британецът прилага своята методика върху хиляди пациенти. Той е помагал й на звездите Робин Уилямс и Дарил Хана да се откажат от тютюнопушенето. Телевизионните му семинари се излъчват в над 40 страни, а докторът има повече от 6 000 000 клиенти в световен мащаб.

 

Щастието е естествено човешко състояние

щастливи хора

Д-р Маккена обяснява, че пациентите му често споделят, че "нещо вътре в тях е нарушено". "Това не е така. Винаги им казвам, че те просто са се сдобили с някои ненужни мисли, които ги карат да се чувстват потиснати. Единственото, което трябва да направят, е да ги заменят с нови, които ще им помогнат да постигнат вътрешно удовлетворение".

"Щастието е напълно достижимо естествено човешко състояние. То е като глада, гнева, скуката, неутралността и бдителността. Щастието е начинът, чрез който умът и тялото ви насочват към това, което ви носи най-голямо вътрешно удовлетворение.", разкрива опитният експерт и допълва: "Щастието не неутрализира болката, трудностите и страданието в живота. Не означава, че с моите съвети ще се чувствате в пълен екстаз непрекъснато. Наясно съм какво е да си в дълбока депресия и да не намираш никакъв смисъл в ежедневието. Но аз успях да открия собствения си път към нормалното всекидневие и към удивително трайното щастие".

 

Усмивката е задължителна

усмихнати хора

"Усмихвайте се 40 пъти всеки ден, смейте се 20 пъти", разкрива "рецептата за щастие" Маккена.

"Всеки път, когато се усмихвате, тялото ви отделя хормона на щастието серотонин - сигнал, че се случва нещо положително. Колкото повече се усмихвате на другите, толкова повече те ви отвръщат със същото. Когато това се превърне в навик, бъдете сигурни, че ви очакват постоянни "приливи" на щастливи моменти."

Смяхът е постоянен източник и на ендорфин, който засилва имунната система и помага на тялото да изчисти токсините. Постоянното кикотене подпомага и по-доброто храносмилане, води до по-малко настинки и грип.


Силата на стойката

йога

Умът и тялото са свързани. Напрежението в тялото води до напрегнати мисли. Успокойте бушуващите размисли в главата ви, а тялото "настройте в режим на покой". От йогата и древните бойни изкуства до съвременните дисциплини като пилатес, хората са използвали движението и позата на тялото, за да постигнат баланс и благоденствие. 

"Когато не се чувствате добре, вие сте склонни да се отпуснете, да сведете глава, а раменете ви са прибирани по-напред. Това е позата на потисничеството. Не я правете, съветва писателят и допълва: "Изправете се, вдигнете глава и не свивайте рамене. Заставането в тази спокойна позиция на равновесие, ще накара тялото ви да се чувства по-добре".

"Да бъдем щастливи е просто, трудно е да бъдем нещастни! Щастието ни учи, че всички ние сме дълбоко свързани помежду си и ни напомня да се радваме за това. Щастието ни подсказва, че всеки ден е скъпоценен, защото той не се повтаря. Винаги трябва да избираме щастието и да благодарим за вратите, които се отварят пред нас, за невероятните възможности, които ни предоставя животът. Всеки един ден, в който сме радостни, увеличаваме щастието в света. Помнете: "Споделяйте щастието си и то никога няма да изчезне", заключва Пол Маккена.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Снимки: thecoreofhappiness.com; pixabay.com;huffingtonpost.com

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижи