Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Романът "Войник" на Калин Терзийски с премиера в Русе

Романът "Войник" на Калин Терзийски с премиера в Русе

Романът "Войник" на Калин Терзийски с премиера в Русе - изображение

Невероятният роман "Войник" на Калин Терзийски ще бъде представен на 26 ноември от 18.00 часа в Регионална библиотека "Любен Каравелов" – Русе. Премиерата на книгата ще се състои едва седмица, след излизането й от печат.

Почитателите на автора ще имат възможност да се срещнат лично с него и да получат автограф в Кафе-библиотека ВН от 19.30 часа.

Войник е роман за израстването на мъжа. Двама приятели пътуват заедно из зимна България и си спомнят военната служба, която са изкарали заедно точно на ръба на новото време – 1988–1990-а. Двамата са на средна възраст – възрастта на обезсърчаването и колебанията. Пред тях има неясно бъдеще. Представители са на това поколение, което загуби всички стабилни ценности и устойчиви ориентири в живота си. И отчаянието винаги дебне зад гърба им – съвсем близо.

Подзаглавието на романа е "Упование за обезсърчените", което не е никак случайно. Действието в него препуска през времето и съдбите на своите герои, в търсене на нови устои разклатения от бурите на съвремието Живот. Романът е изпълнен с лютива ирония, горчив хумор и сладка тъга.

Още по темата:

4.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниСпорт и туризъмОрганизацииЛюбопитноСпортСоциални грижиИсторияНормативни актовеАнкетиЗдравни съветиГеографияПроизводителиОбразованиеЗаведенияСпециалистиРецепти