Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Родители предлагат висока сума за специалист, който да проведе с децата им "онзи разговор"

Родители предлагат висока сума за специалист, който да проведе с децата им "онзи разговор"

Родители предлагат висока сума за специалист, който да проведе с децата им "онзи разговор" - изображение

Много хора приемат разговора за "птичките и пчеличките" като неудобен въпрос, който избягват да обсъдят с децата си – затова британска двойка решава да предложи 2500 паунда (2844 евро) на човек, който да го проведе с техните деца. Водени от притеснението, че може да представят темата по грешен начин или да им липсва познание за подходящата терминология, те решават да се обърнат към интернет, за да предоставят на децата си правилното сексуално образование.

Обявата е пусната като предложение за работа в сайт, предназначен да бъде в помощ на родители, които търсят местни центрове за грижа на деца. Чрез нея се търси достатъчно квалифициран човек, който да се справи с тази очевидно нелесна задача. Част от текста на публикацията гласи:

"Имаме две деца – 8-годишна дъщеря и син на 7 години. Не съм сигурна дали това е правилното място, на което ще намерим подобен вид помощ, но ето ни тук. Съпругът ми и аз търсим да наемем човек, който да проведе с двете ни деца "онзи разговор".

Както много родители, ние се надявахме да имаме повече време, преди това да се превърне в проблем; в идеалният случай бих го избегнала напълно! Но в момента не сме удовлетворени от отговорите, които самите ние можем да дадем на децата си."

Сексуално образование

Според поста двойката не е доволна от сексуалното образование, което децата получават в училище относно "объркването през пубертета, интимността и съгласието, поради което търсим някой, който да се справи с това по-добре от нас." Но родителите няма да наемат просто първия желаещ за работата. За да се класира за "нетрадиционна бавачка", кандидатът трябва да удовлетворява конкретни изисквания и да може да покрие набор от теми, включително:

• Какъв е сексът между двама души, които са влюбени (за предпочитане е да са сключили брак, но сме достатъчно модерни, за да знаем, че това невинаги е възможно);

• Съгласие (с възможност за разговор относно културата на изнасилването);

• Секс с двата пола, от любовна игра до пенетрация;

• Мастурбация;

• Менструация (включително за нашия син – искаме той да се чувства комфортно с този естествен период от живота на жената);

• Болести, предавани по полов път (БПП) - кои са те, как се причиняват и как да се предпазят;

• Предпазване (презервативи, хапчета и т.н.)

• Обяснение за мъжката и женската анатомия;

• Бременност;

Транссексуалност, трансджеднър и т.н. (това е област, с която сме твърде бегло запознати)

И известен опит в подобна работа определено ще се счита за предимство.

Освен това двойката би предпочела кандидатите, които са регистрирани в "OFSTED" и имат актуална проверка от "Disclosure and Barring Service", защото не смята да присъства по време на сесиите. Родителите все пак ще останат в къщата, ако децата искат да ги видят или им дойде в повече. Тъй като искането им не е конвенционално, семейството е склонно да плати доста голяма сума на кандидата, който може да се справи "деликатно и професионално" със задачата.

Що се отнася до самите уроци, те ще бъдат записани, за да може децата да ги слушат отново и ако решат, да могат да обсъждат конкретни теми. Двойката предоставя възможността уроците да бъдат разделени или преподадени наведнъж, в зависимост от графика на избрания кандидат.

"Освен това сме готови да работи в услуга да вашия график – например една сесия седмично в рамките на няколко месеца или цялата информация в една сесия – каквото смятате, че е най-доброто за тяхното разбиране и развитие."

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, www.pexels.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноНовиниАнкетиОбразованиеЗдравни съветиСоциални грижиСнимкиИсторияСпециалистиРецептиСпортТестовеАлт. медицинаХранене при...ИнтервютаНормативни актовеЗаведенияОрганизацииКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника