Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Рисуване върху коприна - любимото хоби на Тифани Кънева

Рисуване върху коприна - любимото хоби на Тифани Кънева

Рисуване върху коприна - любимото хоби на Тифани Кънева - изображение

Тифани Кънева е ученичка във II ОУ "Петко Рачов Славейков" в Стара Загора. Както научаваме от г-жа Венета Кирова, през месец ноември 2012 година училището отбелязва 55 години от създаването си, 130 години от построяването на сградата и 185 години от рождението на своя патрон - Петко Рачов Славейков. Училището се гордее с талантливите си и любознателни деца, едно от които е Тифани. Тя е отличена с трето място като най-добър четец в националната инициатива "Голямото лятно четене". Другите й интереси са свързани със спорта и изкуството, а любимото й хоби е рисуване върху коприна.


От малка се е посветила на приложното творчество и изработва свои модели на бижута, значки и други аксесоари. Това, което Тифани представя пред нас е и най-новото й начинание – рисуване върху коприна. Ето какво ни споделя тя:

"През лятото в ръцете ми попадна бял шал от коприна. Реших да го украся и така се появи първото ми произведение. Използвам текстилни бои, изпъвам коприната на дървена рамка и започвам да рисувам. Първо правя няколко цветни петна, вглеждам се в тях и в зависимост от това на какво ги оприличавам, насочвам въображението си. След около час се появяват първите фигури. Когато запълня целия плат, оставям боята да изсъхне за ден. След това коприненият шал е готов да стане част от аксесоарите в гардероба на мама и вече съм доволна, че имам подарък за нея!"

Ако и вие искате да разкажете и да покажете вашите art-идеи, пишете на vestnik@framar.bg.

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноБотаникаИстория