Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Първата хомосексуална сватба в историята на британското кралско семейство наближава

Първата хомосексуална сватба в историята на британското кралско семейство наближава

Първата хомосексуална сватба в историята на британското кралско семейство наближава - изображение

Лорд Айвар Маунтбатън е член на британското кралско семейство. Той е братовчед на кралица Елизабет Втора. Преди 24 години в деня на неговата сватба с бившата му вече съпруга Пени той споделя:"Това е най-щастливият ден в живота ми". От брака си той има три дъщери. Преди две години братовчедът на кралицата призна пред обществеността, че години наред се е борил със своята сексуалност. Той обяви, че е хомосексуалист и е открил любовта в лицето на Джеймс Койл. Двамата се запознават в швейцарския ски курорт Вербие.

През това лято двамата влюбени ще сключат брак в частен параклис на имението си в Девън. Този брачен съюз ще остане в историята като първия брак между представители от един и същи пол от британското кралско семейство. Изненадите не спират дотук. Бившата съпруга на лорд Айвар ще отведе бившия си съпруг до олтара. Тя подкрепя и насърчава бащата на децата си.

хомосексуална сватба в британското кралско семейство

"Идеята беше на нашите момичета. Бившият ми мъж се промени много. Станал е по-спокоен и добър. Сигурно не е осъзнавал, че като крие сексуалността си това го е изяждало отвътре. Той е друг човек. Нашите близки споделят, че никога не са го виждали по-щастлив", казва бившата му съпруга.

Решението за брак идва от страна на братовчеда на кралицата. Той споделя, че предприема тази важна стъпка за по-доброто бъдеще на своя партньор.

"За мен бракът не е самоцел. Преминал съм през това веднъж. Имам три прекрасни деца. Правя го, защото знам че е важно за Джеймс. Той не е имал стабилният живот, който аз съм имал. Искам да му дам това", споделя лорд Айвар.

Церемонията, която двамата ще сключат ще бъде само с най-близките, които одобряват тяхната връзка. Но на партито повече от 120 души ще се забавляват заедно с новото семейство.

И докато няма да има традиционни сватбени елементи като първи танц, бели гълъби или сватбена торта, ще има много сирене.

Въпреки че кралицата не е коментирала публично предстоящата сватба, тя вече е направила изявления в подкрепа на правата на ЛГБТ. По време на нейно изказване през 2017г. тя казва: "Моето правителство ще постигне по-нататъшен напредък, за да се справи с разликата в заплащането на жените и мъжете и дискриминацията срещу хората въз основа на тяхната раса, вяра, пол, увреждане или сексуална ориентация".

След тези думи се чудим се само дали кралица Елизабет Втора ще присъства на събитието. Предстои да разберем.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: independent.co.uk

Снимки: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки