Начало Лайфстайл Красота и стил Грим и прическа Променящата се боя за коса "Pravana": научен експеримент върху косата ви

Променящата се боя за коса "Pravana": научен експеримент върху косата ви

Променящата се боя за коса "Pravana": научен експеримент върху косата ви - изображение

Да останеш на върха на тенденциите е равносилно на един непрекъснато променящ се гардероб. Изтощително? Определено. Струва ли си? В капризното състезание по стил не можем да се сетим за нищо друго, което да удържа предните позиции така, както цветовете за коса, които буквално се променят върху главата ви.

Това е само фаза, мамо

Промяната на цвета на косата в ярки тонове е класическа тийнейджърска демонстрация на бунт. Оказва се, че дори след като сме я надраснали, тя остава един забавен начин да експериментираме с външния си вид, независимо от възрастта. "Pravana Vivids Mood Color" е първата променяща се боя за коса. Това не е боя, а покритие: предлага временен цвят, който се променя през целия ден съгласно температурата и се измива, когато сте готови да се върнете към нормалното.

Може да спортувате с хладни виолетови оттенъци в залата и когато излезете навън те да се превърнат в топъл розов бриз. Дъга на ваше разположение – без ангажимент или увреждане на косата.

Променяща се боя за коса

Това са цветовите комбинации, които засега се предлагат от марката:

1) Студено виолетово – Топло розово
2) Опушено сиво – Невидимо
3) Лайм зелено – Слънчево жълто
4) Тропическа праскова – Невидимо

Първият цвят преминава във втория, когато сте изложени на топлина.

Стилна наука

"Боята е направена от термочувствителни пигментирани молекули, които се държат заедно от разтворител. При охлаждане разтворителят държи боята в твърдо състояние. Щом е изложен на топлина, разтворителят омеква и разкрива различен цвят."

С други думи, тя е като нарисуван върху главата ви пръстен на настроението – пръстените на настроението разчитат на течни кристали, за да създадат променящо цвета си зрелище. Тези термотропни течни кристали са достатъчно чувствителни, за да променят положението си, когато са изложени на различни температури. При усукването на молекулните им структури в отговор на температурните промени, дължините на вълните на светлината се абсорбират или отразяват, което води до очевидна промяна в цвета.

Редактор: Наталия Тотева

Източник: curiosity.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаНовиниИсторияСнимкиПсихологияСпортБотаникаРецептиХранене при...ПроизводителиЛечения