Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Пролет в Япония - карта на цъфтене на вишните за 2015 година (инфографики и галерия)

Пролет в Япония - карта на цъфтене на вишните за 2015 година (инфографики и галерия)

Пролет в Япония - карта на цъфтене на вишните за 2015 година (инфографики и галерия) - изображение

От края на март до края на април и дори началото на май една от темите, която вълнува всеки жител на Япония и всеки посетител в Страната на изгряващото слънце е цъфтенето на вишните – емблематичните сакура. През 2015 година Японската метеорологична асоциация оповести своята прогноза за датите на цъфтеж на вишните в различните части на острова на 4 февруари. Можете да видите прогнозния график малко по-надолу в текста и да разгледате дузина фотографии, илюстриращи неземната красота на сакура и магическото съчетание на природа, култура и архитектура в Япония от последните няколко сезона на вишните в страната.

В тази таблица са отбелязани периодите на цъфтеж в 16 японски региона (Сапоро, Аомори, Сендай, Токио, Ниигата, Каназава, Нагоя, Шизуока, Осака, Киото, Хирошима, Матцуяма, Фукуока, Нагазаки, Кагошима и Наха) с предполагаеми дати на поява на първите цветчета (сините маркери) и на пълно разцъфване (отрупване на короните на вишните с цветчета – червените маркери).

Важно е да се знае, че дъждовете, ветровете и вариациите в температурата могат да окажат сериозен ефект върху процесите на настъпване на пролетния сезон, което означава, че той може да се ускори (настъпи по-рано от очакваното), забави (да настъпи по-късно от очакваното) или съкрати значително.
Така че ако планирате пътуване до Япония тази пролет и искате да се синхронизирате със сакура, не забравяйте, че метеоролозите са учени, а не предсказатели, а времето понякога може да бъде непредсказуемо!


Химуро Шрайн Нара
Нагано Кун

Киото

Замък Кюшу Кумамото
Храм Кийомизу, Киото
Парк Нара Нара

Киото

Храм Кийомизу, Киото
Замък Кюшу Кумамото   
Парк Нара Нара

Нара Йошино

Музей Акита

Даиго Джи, Киото

Нагано Кун

Нара Йошино

Музей Акита

Дайго Джи, Киото

Химуро Шрайн Нара

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиХрани и ястияРецептиДиетиАнкетиТестовеЗдравни съветиХранене при...БотаникаАлтернативна медицинаИсторияСпорт