Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Принц Хари, който спеше под звездите

Принц Хари, който спеше под звездите

Принц Хари, който спеше под звездите - изображение

Принц Хари, подобно на своя брат Уилям, е пламенно отдаден на защитата на дивите и застрашени видове и фокусира усилията си върху тяхното опазване. Той прекарва много време в Африка през годините, за да подпомогне борбата срещу незаконното бракониерство. Усилията му в тази насока обаче понякога го поставят в рискови ситуации. Авторката Кейт Никол описва в новата си книга "Хари: Животът, загубата и любовта" инцидент, случил се през лятото на 2015 г., в който Хари прекарва две седмици в работа с "Rhino Conservation Botswana", при която екипът му проследява носорози в Южна Африка и ги мести в Ботсвана.

В конкретното улавяне, описано от Никол, Хари се оказва на земята, но както винаги успява да се справи това със смях.

Принц Хари в Африка"Докато носорогът беше дрогиран и сънлив, той все още имаше достатъчно сили да се изправи и да тръгне напред. След като избута Хари и някои от хората наоколо, ситуацията се усложни, защото това все пак беше опасно животно, с което да работиш. Шестима души държаха въжето и бяха влачени поне 20 метра от носорога, преди да успеят да го спрат. Имахме тон и половина гневен носорог, който се мяташе около себе си с въжета на краката и екипът трябваше да се справи с него. Казах на Хари и на момчета да извадят праха от носовете си да продължат да се опитват. Беше кърваво забавно всъщност. Хари падна на земята – всичко го направиха – но той определено се свлече с огромно чувство за хумор", гласи част от коментара на природозащитника Мап Айвс.

Айв казва на Никол, че Хари не е бил "третиран по-различно, от който и да е друг от екипа", както и че част от работата през това лято е била действително опасна. Хари често е бил забелязван да се разхожда "по боси крака" и да "спи под звездите". Разбира се, има и няколко неща, които са го отличавали от другите доброволци според Айвс: а именно двамата телохранители, които са го следвали през цялото това време.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: vanityfair.com, pinterest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноНовиниБотаника