Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Принцесите на Дисни през 2018г.: Какви са техните професии

Принцесите на Дисни през 2018г.: Какви са техните професии

Принцесите на Дисни през 2018г.: Какви са техните професии - изображение

Свикнали сме да виждаме принцесите на Дисни в какви ли не сюжети - да живеят под морето, да са преследвани от злата мащеха, да спят 100- годишен сън и още какво ли не. Но има творции, които ги пресъздават по различен начин - как изглеждат те в реалния свят или като величествени кралици. В тази статия бихме искали да насочим вниманието ви към начина, по който графичният дизайнер Мат Бърт ги вижда - реализирали се на пазара на труда и с професии, които принцесите обожават.

Вижте Пепеляшка в ролята и на активистка за правата на животните, Анна и Елза в ролята на учени, които се борят с изменението на климата, Жасмин като посланик на ООН и др.

"Отне ми около два месеца, за да финализираме този проект. Работихме заедно с колегите, за да намерим подходящите професии на принцесите, които съответстват на  техните личности и на събитията от филмите. Вложихме много страст и енергия. Налагаше ми се да "жонглирам" между ежедневните ми занимания по време на работа, но правих една илюстрация за около седмица", споделя Бърт.

"За много хора принцесите на Дисни са много повече от персонажите им във филмите. Исках да им намеря точните работни места, за да вдъхновявам другите с надеждата да намерят професията, която обичат", заключва фотографът. 

Вижте кои са перфектните професии на принцесите от Дисни според нюйоркския графичен дизайнер.

Елза и Анна - специалисти по климатичните промени

Елза и Ана

Елза, Анна и гражданите на кралство Арендел  определено знаят доста неща за последиците от изменението на климата. Докато спътникът им Олаф може да обича лятото, слънцето и всичко горещо, Анна и Елза осъзнават какво може да означава повишаваща се глобална температура. Затова те посвещават кариерата си на изучаване на изменението на климата и представят винаги точна и добре проверена информация.

Мулан - юрист и преподавател

Мулан

След като се бори с дискриминация, свързана с пола в личния си живот, Мулан учи право и завършва  с най-високи резултати. Тя е преподавател в университета и учи студентите си, че на мъжете и жените им се дават равни възможности. Храбрата жена се застъпва за онези, които са се сблъскали с дискриминация поради техния пол. 

Жасмин - посланик в ООН

Жасмин

Жасмин винаги е се борила за това, което е правилно, както и за промяна, в сферите където е необходима такава. Тя е политик, който се застъпва за страната си в Аграба в Обединените нации, като гарантира, че жените се третират справедливо по целия свят.

Аурора - изпълнителен директор на вериги за кафе

Аурора

Аурора знае много неща за проблемите със съня и събуждането.След като се събуди от нейния 100-годишен сън, принцесата се ориентира към професия, която да помогне на другите да останат будни. Какъв по-добър начин да направи това от кафето? Аурора е основател и главен изпълнителен директор на "Spinning Wheel coffee" - една от водещите вериги за кафе в нацията.

Бел - директор на университет

Бел

Бел винаги е прекарвала повече време в библиотеката, отколкото да се занимава с домакинска работа. Вдъхновена от любовта си към книгите и знанието, Бел се записва  в академията, след като получава докторска степен по образованието. Бел се издига до директор в голям университет. Ангажира се с достъпно и равнопоставено образование за всички. 

Пепеляшка - активист за правата на животните

Пепеляшка

Ако не бяха приятелите на Пепеляшка - животинките тя едва ли би стигнала до бала, въпреки помощта на своята фея-кръстница. Тя създава организация с нестопанска цел, ангажирана с насърчаването на правата на животните. 

Ариел - певица

Ариел

Ариел винаги е обожавала да пее. Нейният талант е естествен и тя има страст към музиката. Ариел се възползва от уменията си прави кариера на певица. Тя сама създава песните си и има продуцентска компания "Seven Seas Records".

Снежанка - психолог

Снежанка

Снежанка винаги е била грижовна, добра и винаги готова да подаде ръка на нуждаещите се. Използвайки тези силни свои страни, съчетани с упорита работа, тя получава докторска степен по психология . Принцесата представя своите проучвания на конференции през цялата година, и винаги отделя време, за да осигури най-доброто обслужване на своите клиенти - дали те се чувстват щастливи, раздразнителни, тъжни или каквото и да е друго. Нейната мисия не  е само да помогне на своите пациенти, но и да подкрепя други специалисти по психично здраве, за да могат да предложат на своите клиенти първокласна грижа.

Рапунцел - лекар

Рапунцел

От раждането си Рапунцел винаги е притежавала силата да лекува - все пак тя спасява своя бъдещ съпруг Юджийн. Рапунцел учи в медицинско училище и получава докторска степен, специализира неврология и се превръща в блестящ лекар. Мечтата й е да помогне на колкото се може повече пациенти, както и да им осигури навременна медицинска помощ.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: boredpanda.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки