Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Принцеса Мако - японската наследница, която се отказа от титлата си в името на любовта

Принцеса Мако - японската наследница, която се отказа от титлата си в името на любовта

 Принцеса Мако - японската наследница, която се отказа от титлата си в името на любовта - изображение

Тяхната любов е като слънцето и луната. Тя го обича, защото той се усмихва като слънце, а той, защото тя се грижи за него като месечина.

За пореден път принцеса, този път в Япония, избира любовта пред статута. Местното законодателство налага Мако да се откаже от титлата си , защото ще встъпи в брачен съюз с обикновен гражданин .

принцеса Мако

Годеникът й е неин колега от Международния християнски университет, който се казва Кей Комуро. Към днешна дата той работи в адвокатска кантора в Токио, а принцесата защити успешно докторантура и работи в музей. Преди дни двамата обявиха официално годежа си.

" Вълнувам се и съзнавам колко огромна е отговорността да се оженя за принцеса, но истината е, че я обичам много“, споделя Кей.

Мако и Кей

Мако и Кей се запознават в ресторант "Шибуя", Токио преди 5 години по време на обща сбирка. Двамата обсъждат възможността да учат в чужбина. След това те се виждат още няколко пъти. И въпреки че Кей може да кара ски, умее да свири на цигулка и да готви все пак той не е от императорско семейство и не може да бъде приет от общността.

Животът на Мако ще се промени драстично след година, но тя е съгласна с този факт. Принц Акисино и принцеса Кико – родителите на Мако също одобряват решението на дъщеря си, която след сватбата ще стане „обикновена японка“.

императорско семейство

Все пак тя ще получи еднократна сума от тях, а след това бъдещите съпрузи ще се издържат сами. Като „обикновена японка“ Мако ще има право да гласува, да плаща данъците си сама, да пазарува, а нейните деца няма да имат кралска титла.

„Надявам се двамата да създадем един хубав и уютен дом, който да е пълен с деца и много усмивки“, споделя тя.

Мако и Кей

Принцеса Мако не е наследник на престола, защото японският трон се предава по мъжка линия. Японското законодателство ( прието през 1947г.) гласи, че жените от императорското семейство губят статута си, ако се омъжат за човек от народа.

Законът разделя 11 от общо 12 клона на императорското семейство, за да се оптимизират разходите. Това означава, че няма мъж с кралски статут, за който евентуално Мако би могла да се омъжи. Това води и до понижен брой на наследници на трона.

 източник: theguardian.com; telegraph.co.uk

 снимки: hellomagazine.com; newsinfo.inquirer.net; unofficialroyalty.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки