Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Преобразете непотребните дръвчета по тези 6 интересни начина

Преобразете непотребните дръвчета по тези 6 интересни начина

Преобразете непотребните дръвчета по тези 6 интересни начина - изображение

Може да направите толкова много неща с излишните парчета нарязано дърво, което не включва горене в печката или изхвърляне в боклука. Пробвайте да изработите някои от описаните от нас проекти, които включват семпли поставки за свещи и лесните за изработване светещи дънери.

Поставка за свещиПоставка за свещи

Дебелината на клона ще определи диаметъра на поставката за свещи. След това е необходимо парчето дърво да се нареже на няколко части. С помощта на бормашина се изрязва дупка с дълбочина, съответстваща на височината на свещта. За по-семпло излъчване може да оставите кората върху отделните парчета дърво. В такъв случай ще се наложи да използвате шкурка, за да загладите повърхността, която след това трябва да се намаже с полиуретан или да се лакира.

Сандък за цветяСандък за цветя

Старите дънери могат да се превърнат в интересни сандъци за цветя. Размерът на парчето дърво зависи от растенията, които искате да засадите в него. Първата стъпка представлява изрязване на достатъчно голяма дупка. След това е необходимо да се пробие дъното на няколко места, за да може водата да се оттича. Последната стъпка включва поставянето на пръста и цветята в оригиналния сандък за цветя.

РафтРафтове

Рафтове от нарязани части от дърво се изработват сравнително лесно. Всеки един клон трябва да се нареже на две и след това да се закрепи за стената с помощта на метални конзоли. Препоръчително е дървената поставка да се почисти с шкурка и след това да се лакира, за да може дървото да се запази.

Лампа от дънерЛампа от дънер

Вместо да горите старите дънери в огнището, може да ги превърнете в модерни лампи, които да осветяват двора. Желателно е да се използват такива с големи цепнатини, за да може да пропускат възможно най-много светлина от вътрешността на дънера. Единствената стъпка се състои в издълбаването на сърцевината, без да се премахва дъното. След това светлинният източник се поставя в дънера. Ако парчето дърво е отрязано скоро, е възможно да се създадат повече цепнатини като се премахне кората.

Поднос за маса Поднос за маса

Повърхността на парчето дърво, което може да има овална или правоъгълна форма, се изглажда с шкурка и след това се лакира или се намазва с полиуретан. Подносите за маса могат да се боядисат в най-различни цветове. Тези с малко повече опит и ентусиазъм могат да пробват да изработят поднос на няколко нива. За този дизайн са необходими няколко плоски парчета дърво и метална тръбичка за центъра на етажерката.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: doityourself.com
Снимки: unsplash.com; boredpanda.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиБотаникаСоциални грижиРецептиЛюбопитноТестовеСпортНовиниИсторияАнкетиОрганизацииДиетиНормативни актовеОбразованиеАлт. медицина