Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно През 2022 г: Титаник II отплава

През 2022 г: Титаник II отплава

През 2022 г: Титаник II отплава - изображение

През 2022 г. от пристанището Саутхемптън ще се отправи към Атлантическия океан, Титаник II – реплика на легендарния лайнер, който потъна след сблъсък с айсберг през 1912г. 

Компанията, която стои зад проекта е "Блу стар Лайн". Строителството стартира през 2012г, но поради финансови проблеми е стопиран и през 2015г. отново пуснат през септември тази година. 

Маршрутът ще бъде същият като при оригинала – от Великобритания до САЩ. Около 2 400 пътници ще могат да се качат на историческия кораб. Те ще бъдат обслужвани от 900 души персонал – почти същата бройка, както при предшественика му. Едно от нещата, които ще са различни е броят на лодките – при копието те ще бъдат много повече, уверяват от компанията – производител.

От компанията планират да пресъздадат оригиналния интериор на "Титаник", който ще бъде оборудван с модерни навигационни системи, съвременни процедури по безопасност и технологии от 21- ви век. И всички тези иновации са с цел пътниците да се насладят на "луксозен комфорт".

В началото "Титаник" ще пътува две седмици от Дубай до Саутхемптън. След това маршрута ще се осъществява както при оригинала от Англия до Ню Йорк. Предвижда се лайнерът да осъществява круизи по цял свят.

И кратки финансови изчисления. За построяването на първия "Титаник" са необходими 7.5 милиона долара, филмът на Джеймс Камерън – 200 милиона, а "Титаник II "ще струва 500 милиона долара.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: guardian.ng


Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки