Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно През 2019 година - експедиция до останките на Титаник

През 2019 година - експедиция до останките на Титаник

През 2019 година  - експедиция  до останките на Титаник - изображение

През тази година е планирана експедиция до останките на легендарния кораб "Титаник" , с цел да се направи по-задълбочено изследване на останките, които се намират на дъното на Атлантическия океан.

Експедицията "Изследване на Титаник" ще даде възможност на определен брой хора да изследват части от кораба - луксозен лайнер, чието пътуване завършва трагично.

Вие също може да станете част от експедицията – билетът струва 100 000 долара. Ако искате да сте част от екипа, трябва първо бележка от лекаря относно вашето здравословно състояние.

Всички участници в мисията ще съжителстват за известно време с екип от изследователи. Освен това и ще осъществят близо 8 часово спускане до останките на кораба. Преди да се случи това, всички участници ще бъдат обучени как да действат, когато са под вода.

Титаник се смята за най-известното корабокрушение в света. Днес, повече от 100 години след потъването, историята му е обект на множество документални филми, няколко игрални филма и безброй статии.

През 2022 г. от пристанището Саутхемптън ще се отправи към Атлантическия океан, "Титаник II" – реплика на легендарния лайнер. Около 2 400 пътници ще могат да се качат на историческия кораб. Те ще бъдат обслужвани от 900 души персонал – почти същата бройка, както при предшественика му. Едно от нещата, които ще са различни е броят на лодките – при копието те ще бъдат много повече, уверяват от компанията – производител.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: titanicsurveyexpedition.com; fortune.com

 

 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки