Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Преживейте офисното коледно парти с непокътнато достойнство

Преживейте офисното коледно парти с непокътнато достойнство

Преживейте офисното коледно парти с непокътнато достойнство - изображение

Това е най-прекрасното време на годината. И все пак, когато офисното коледно парти наближи, понякога се чувстваме по-малко "изпълнени с добро настроение" и повече "изпълнени с безпокойство." Никой не иска да бъде обект на разговор в офиса през следващата година. Нали? Затова съставихме пътеводител, подкрепен от психологията, с който да оцелеете на партито, независимо дали сте интроверт, който предпочита да си остане вкъщи или сте душата на компанията, изложени на риск да прекалите с веселието.

Ръководство за интроверти

Между всички тези хора, всички малки разговори, и, о, да, фактът, че шефът гледа, офисното коледно парти може да натисне всички неправилни бутони на интроверта. Ако се окажете в тази лодка, не се притеснявайте. Тези съвети ще ви помогнат да преживеете вечерта, запазвайки здравия разум и социалната си репутация.

Да, трябва да отидете

Лесно е интровертът да откаже поканите за празненства - всъщност вероятно е добра идея да не се стига до повече социални взаимодействия, отколкото можете да поемете. Но когато става въпрос за офисното парти, факт е, че това първо е работно събитие и след това вече е социална ангажираност. Ако вашето извинение не е достатъчно добро, то не е и достатъчно, за да пропуснете събитието. Накратко, трябва да отидете и да изглеждате сякаш се забавлявате добре.

Пригответе се

Малките непринудени разговори могат да бъдат голямо предизвикателство, особено с познати, които сте засичали само в кафенето. Така че преди партито си подгответе някои методи, за да поддържате разговора. Направете списък с въпроси, които да зададете на колегите си - "Къде бяхте миналата си ваканция?", например, и бъдете готови за последващите действия. Според изследователи от Харвард, задаването на много въпроси на отсрещния е чудесен начин да направите добро впечатление за кратък период от време.

Доведете си приятел

Ако партито позволява да си доведете някой, трябва абсолютно да се възползвате от това. Близък приятел или половинка, който да ви подкрепя, ще намали много от тревогата, свързана с общуването. Просто се опитайте да не позволите на госта си да върши цялата работа по социализацията вместо вас – говорете за страховете и тревогите си с тях и преди това и измислете план, който да ви помогне да покажете най-доброто от себе си пред лидерския екип.

Ръководство за екстроверти

Може би нищо от горното не важи за вас. Може би изгаряте от нетърпение да дойде офисното парти. В края на краищата миналата година се появихте в пола на "Дядо Коледа" и донесохте коледния дух със себе си. Е, дори тези, които живеят за празничните партита, биха могли да получат някои съвети, когато става дума за офиса.

Облечете се, за да впечатлите

Определено е добра идея да добавите малко празничност в облеклото си, но не позволявайте модния ви избор да се превърне във фокусна точка на цялото парти. Глупав пуловер? Страхотно! Обеци с форма на снежинки? Страхотно! Дядо Коледа? Това може и да работи в някои работни среди, но в други може да се приеме като кич. И когато става въпрос за дрехи, които изрично демонстрират вяра или религия, е по-добре да ги оставите вкъщи. И накрая, ако вашият офис е определил дрескод за празничната вечеря, то има причина за това. Не бъдете колегата, който се откроява по неправилни причини.

Яжте, пийте и се веселете - умерено

Ще повторим: офисното парти е на първо място работно събитие и парти на второ място. Знайте границите си. Не преигравайте и не прекалявайте, дори ако сте изкушени от отворения бар. Ако пиете на партито, внимавайте с коктейлите и ги редувайте с вода. Вашият придружител може да бъде от голяма помощ и тук, ако ви прибера вкъщи, когато бирата започне да говори повече от мозъка ви.

Не клюкарствайте

Това е добро правило в офиса, но може да е по-трудно да си го припомните, когато настроението е празнично и напитките се леят. Клюките са вредни за морала на екипа и ако започнете да разказвате истории, хората ще ги помнят дълго време. Избягвайте неприятни разкази за колегите си, точно толкова, колкото не бихте желали вие да бъдете обект на такива. И ако някой, с когото говорите, започне да говори против друг колега, помислете за нещо хубаво, което да кажете, и сменете темата.

За интровертите: не забравяйте, че е съвсем нормално да излезете навън за момент, ако имате нужда от време насаме със себе си или да подишате чист въздух. За екстровертите: не забравяйте да запазите част от шоу програмата за другите празнични партита. Официалното работно парти може да е неудобно, но ако следвате тези съвети, можете да го преживеете и да се забавлявате - или още по-добре, да направите добро впечатление преди годишния преглед на ефективността.

По статията рабори: Елиза Трайкова 

Източник: curiosity.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория