Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Предаването "Стани Богат" със специално издание за Нова година, 2018

Предаването "Стани Богат" със специално издание за Нова година, 2018

Предаването "Стани Богат" със специално издание за Нова година, 2018 - изображение

В новогодишната нощ, веднага след централната емисия „По света и у нас“ БНТ1 ще излъчи специално празнично издание на предаването „Стани богат“.

Редакторският екип посвещава последното за годината издание на най-популярното телевизионно състезание на 60-та годишнина на Българската национална телевизия, която се отбелязва през 2019 г.
Видеосюжети от златния фонд на българската телевизия ще припомнят на зрителите любими откъси от новогодишни предавания, обичани български артисти, а участниците ще разкрият любопитни истории от миналото, останали зад кадър.

През отминаващата година един от най-успешните телевизионни проекти на всички времена – „Стани богат“ – навърши 20 години. Първият епизод на шоуто излиза на 4 септември 1998 г. в ефира  на британската телевизионна компания ITV, която излъчва състезанието и днес, а водещ е самият Джеръми Кларксън.  Продукцията се разпространява в 120 страни и има 83 езикови версии. Част от историята на „Who wants to be a millionaire“ е и „Стани богат“, а водещият – актьорът Михаил Билалов - е едно от изключенията, тъй като, както е известно, преди него всички водещи на предаването са с журналистически опит. Цялостното присъствие на Билалов  и талантът му да балансира между сдържаност и добронамереност спечелиха доверието на продуцентите от „Сони“ при старта на формата по БНТ1.

Най-възрастният участник в българското издание на играта досега е 86-годишния Лукан Динов от Стара Загора, а най-младият  претендент – 8-годишният Сава Попов от Варна, който се превърна в истински любимец на публиката и зрителите.

На 31 декември от 20,30 часа в стола на богатството ще седнат популярни водещи на обществената телевизия: Добрина Чешмеджиева, Мария Андонова, Анна Ангелова, Георги Любенов, Драгомир Драганов, Камен Алипиев – Кедъра, Спас Кьосев и Горан Благоев.

Източник на информацията: БНТ

Над материала работи: Ивайло Тончев

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлАнкетиПсихология