Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Празникът Хелоуин в Белия дом при Обама и Тръмп – прилики и разлики

Празникът Хелоуин в Белия дом при Обама и Тръмп – прилики и разлики

Празникът Хелоуин в Белия дом при Обама и Тръмп – прилики и разлики - изображение

Празнуването на Хелоуин е част от президентската традиция в продължение на около 60 години, въпреки че всяка администрация има свой поглед как да се проведат тържествата. При сравняването на партитата по време на Тръмп и Обама има множество прилики, но и няколко ключови разлики.

По време на събитието първата двойка приветства децата от военните семейства, за "пакост или лакомство" в президентския дом. Децата стоят пред Южния вход на Белия дом, и чакат за бонбони. Това е основният сценарий за провеждане на празника.

За тазгодишният и за миналогодишният празник Тръмп и Мелания не носеха костюми, макар че с ентусиазъм поздравиха множеството костюмирани деца.

Мелания и Доналд Тръмп

И двете партита от Хелоуин, на които домакин е президентът Тръмп, имат прилики, подобни на тези от администрацията на Обама. По време на осемгодишния мандат на Обама, 44-ият президент и Мишел Обама излязоха от Белия дом, раздаваха бонбони на малчуганите и избраха да не носят костюми.

Съществуват обаче и някои ключови разлики. И за двете партита Хелоуин, Тръмп бе облечен с официално облекло, а първата дама носи дълго палто. Тази година г-жа Тръмп заложи на жълто карирано палто и нейната запазена марка - обувки на висок ток.

От своя страна, семейство Обама избираха  по-небрежен стил на обличане.

Например през 2016 г., 44-ият президент носеше дънки и пуловер, докато първата дама бе облечена в рокля с есенни щампи. През 2009, г-жа Обама носеше котешки уши и риза с леопардов принт, създавайки свой собствен костюм тип "Catwoman".

Барак и Мишел Обама

По-небрежният подход на Обама към празника бе отразен в медиите по време на последното им Хелоуин парти. 

Близо час президентът раздаваше шоколадчета с логото на Белия дом, а първата дама - сладки. Обама споделяше на шега пред няколко деца, че поне на Хелоуин се надява да не обръщат внимание на прокламираното от първата дама здравословно хранене.

След това Обама и Мишел танцуваха и пяха заедно на "Thriller" на Майкъл Джаксън на сцената, докато децата ги гледаха. 

Всяка администрация "оставя своя отпечатък" и темите често се различават от година на година. Например, през 2016 г. семейство Обама избират да бъдат домакини на Хелоуин парти с тема "Алиса в страната на чудесата"  - зайци и гигантски чаени чаши.

За разлика от тях тази година, "Тръмп" избраха по-традиционния декор на Хелоуин. Южният вход на Белия дом бе с тематична украса – тикви, бали сено и царевични масури.

Като цяло, докато партито Хелоуин е дългогодишна традиция в Белия дом, Обама и Тръмп го провеждат по-различни начини. Техните разнообразни подходи към събитието, дават само малка представа за някои от неполитическите начини, по които Белият дом се променя при всяка администрация.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: bustle.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория