Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Походката говори много за вашата личност

Походката говори много за вашата личност

Походката говори много за вашата личност - изображение

Всеки избор, който правим по невнимание, разкрива нещо за нашите вътрешни мисли и тенденции, поне науката твърди така. Изследователите се интересуват от всичко - от начина, по който се обличаме до начина, по който спим, и откриват връзка между ежедневните ни дейности и нашата личност. 

Проучване разглежда начина, по който вървим и как това се отнася до личността ни. То изследва едновременно стила на ходене и личностните особености на 15000 възрастни между 25-100 години. Както се оказва, походката може да каже доста за своя притежател. Не сме изненадани, а вие?

"Бързите пешеходци са по-екстровертни, съвестни и отворени към нови преживявания... Невротичните хора обикновено ходят по-бавно", съобщава PsyBlog. Изследването намира "солидни доказателства, че темпото на ходене в зряла възраст отчасти отразява личността на индивида."

Като цяло заключенията изглеждат доста логични. Тези констатации показват корелация, но не и двупосочна улица, така че ускоряването на темпото няма да ви накара да се превърнете в душата на компанията. Кой каза, че изобщо трябва да променяме личността си? И интровертите и екстровертите имат своите силни страни. Можем да бъдем успешни и щастливи, независимо от категорията, в която попадаме и колко бърза или бавна е нашата походка.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: rd.com

Снимка: ks-gopi.blogspot.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноНовиниФизиологияАнкетиКлинични пътекиАлт. медицинаЛечения