Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Плетене, тенис и клечка кибрит - ритуали на звездите за късмет

Плетене, тенис и клечка кибрит - ритуали на звездите за късмет

Плетене, тенис и клечка кибрит - ритуали на звездите за късмет - изображение

"Бионсе е точно като всички нас" - или поне така твърди илюстраторът от Ню Йорк, Елън Уайнстийн. Новата й книга "Рецепти за късмет: Суеверията, ритуалите и практиките на известните личности " изследва необичайните ритуали на някои от най-известните творчески личности в света, за да покаже, че и те са притеснени, както всички други. Все пак и звездите са хора, нали! Независимо от факта, че те са надарени с многобройни таланти, популярните личности изпитват нормални човешки реакции като притеснение, преди да излязат на сцената.

"Даден човек може да е постигнал много успехи в областта, в която се развива и въпреки това да продължава да прилага ритуали, за да запази успеха си", споделя Елън. Тя търси из архивни интервюта и биографии на популярни личности, за да открие как известните успокояват нервите си. "Когато разбереш за странните ритуали на популярните личности, изведнъж те ти стават по-близки", заключва тя.

За да успокои нервите си, преди да се качи на сцената, Бионсе провежда серия от ритуали, които й отнемат няколко часа. Тя прави упражнения за разтягане, масаж на стол, молитва и цял час слуша музика, която харесва.

Художникът Салвадор Дали носел парче дърво, за да прогони злите духове.

Испанският художник Пабло Пикасо е пазил много свои лични вещи - от стари дрехи до кичури коса в стремежа си да запази същността си.

Известната модна дизайнерка Коко Шанел е вярвала, че 5 е нейното късметлийско число. То присъства навсякъде в нейния живот – парфюмът и се казва " номер 5" и винаги избира датата 05.05, за да представи новите си колекции.

Актрисата Одри Хепбърн е била обсебена от числото 55. Постоянно е настоявала това да бъде номерът на съблекалнята, която ще използва.

Авторът на детски книжки с псевдонима Доктор Сюс е имал колекция от над 300 шапки. Той ги е носил, когато изпадал в творчески кризи. Когато писането не му е вървяло писателят слагал шапката и започвал да пише.

Певицата Йоко Она (бивше гадже на Джон Ленън) е палила клечка кибрит и я наблюдава докато гори. И всичко това за успокоение. С течение на времето тя превръща ритуала в изпълнение на сцена.

Актрисата Лупита Нионго винаги плете в съблекалнята, преди да се появи на сцената.

Известната мексиканска художничка Фрида Кало е отглеждала цветя в градината си. Докато рисувала, тя внимателно ги наблюдавала и това личи в нейното творчество.

Модният редактор Ана Уинтър започва деня си с едночасова тренировка по тенис.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: edition.cnn.com

Снимки: fortune.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноРецепти