Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Памела Андерсън за #MeToo – трета вълна на феминизма

Памела Андерсън за #MeToo – трета вълна на феминизма

Памела Андерсън за #MeToo – трета вълна на феминизма - изображение

Актрисата Памела Андерсън даде интервю за австралийско издание, в което коментира движението #MeToo. Тя го нарича "трета вълна на феминизма" и според "спасителката на плажа" това може да нанесе доста вреди на жените.

"Аз съм изявен феминист, но не изпадам в крайности както всички последователи на движението. Това е трета вълна на феминизма, койсто става досаден и парализира мъжете", споделя тя.

Звездата разкрива, че цялата истерия покрай темата за сексуалния тормоз и #MeToo и идва малко в повече. Тя разсъждава по следния начин: "Дамите трябва да умеят да се пазят сами и да не попадат в  сконфузни ситуации".

"Сигурна съм, че много жени няма да са съгласни с това, което казвам. Навярно ще искат да ме убият, но ще кажа само това, което моята майка винаги ми е казвала: "Никога не отивай в хотел с непознат! Ако някой отвори вратата на стаята по хавлия и трябва да е бизнес среща, може би трябва да отида с някой друг", казва Андерсън в интервюто. 

 "Аз съм канадска, ще говоря това което искам. Съжалявам, не съм политически коректна", заключва актрисата.

С изказванията си Андерсън се присъединява към жените, които критикуват движението за борба със сексуалния тормоз.

Припомняме, че във Франция повече от 100 популярни френски актриси, писателки и журналисти се разграничиха от движението #MeToo, което според тях е виновно за "появата в пресата и социалните мрежи на кампания за публични обвинения срещу личности, без да им се предостави възможност за отговор или защита".

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: edition.cnn.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиСоциални грижи