Начало Лайфстайл Интимно 18+ От диви оргии до секс в гробница – еротичният ръкопис на анонимен шейх

От диви оргии до секс в гробница – еротичният ръкопис на анонимен шейх

От диви оргии до секс в гробница – еротичният ръкопис на анонимен шейх - изображение

Едва ли има човек, който да не е чувал за Кама Сутра, но един 200-годишен ръкопис на неизвестен шейх от Османската империя без проблем се конкурира с индийската книга. Отнема десетилетия ръкописът да бъде завършен, но от него ясно личи, че основният персонаж е прекарал младините си в забавления и сексуални удоволствия.

еротични илюстрации

От диви оргии до секс в гробницата, еротичната книга съдържа 85 илюстрирани сцени, които изобразяват османския плейбой, отдаващ се на сексуални отношения както с мъже, така и с жени. Анонимният шейх е представен и като действащо лице и като зрител.

 еротични илюстрации

Това е единствената творба, която представя в детайли див групов секс и едновременно с това нежни и любящи детайли. Изобразените места са на различни локации – турска баня, пекарна, гробница.

 еротични сцени

Експертът Киара де Николас споделя, че все още не могат да разберат неговата самоличност, но по стила на обличане се предполага, че той е живял в двореца на султана. На изображенията се вижда, че мъжете и жените носят идентични тъмносини тюрбани – още един знак, че е протагонистът е приближен до султана. В една от сцените възрастен шейх е с проститутка. Той седи зад нея, докато тя брои монети на пода.

 еротични илюстрации

В рязък контраст с останалата част от консервативна Европа, еротичната литература е популярна в цялата Османска империя.

Книгата се смята за един от най-пищните илюстрирани еротични ръкописи в света. Изглежда, че сексуалните подвизи не са били нещо необичайно за младите мюсюлмани през онзи период. Освен че представя сексуалната мощ на богатия индивид, ръкописът предлага и поглед върху отношението към сексуалната активност в Османската империя.

еротични илюстрации

"За да разберем напълно контекста, в който са изрисувани тези картини, е необходимо да се отбележи, че полът не се смята за дихотомия по това време. Неоходимо е да се идентифицират три отделни групи, когато говорим за сексуалност: мъже, жени и младежи. Съществува закономерност по отношение на пола: младежите ще станат мъже, а основното разграничение в рамките на сексуален акт се състои в това кой е пасивен и кой е активен", заключват експертите.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: dailymail.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноАнкетиСнимкиИсторияЗдравни проблемиНовиниОрганизацииТестовеФизиологияЗдравни съветиНаправления в медицинатаРецептиЛеченияХранене при...Алт. медицинаСоциални грижиСпециалистиБотаникаСпорт