Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Откриват изложбата MIXED UP в Бургас

Откриват изложбата MIXED UP в Бургас

Откриват изложбата MIXED UP в Бургас - изображение

В изложбата MIXED UP, отправяща посланието, че "Изкуството няма нужда от рамки", участват 20 млади творци от Бургас. Нейното откриване ще се състои днес от 18.00 часа в Културния център "Морско казино", зала "Георги Баев".

Експозицията е първа по рода си, тъй като представя графити платна, арт принтове и фотографии заедно. Творбите са дело на уличното изкуство, а тяхната експозиция под един покрив прави изложбата толкова нетрадиционна. Автори на творбите са: Dilom, Raveo, Oscar, Mute, Esteo, Shyne, Dixon, Done, Shi One, Senna Ayd, Funktool, Димитър Чобанов, Мария Съботинова, Димитър Русев, Елеонора Щерева, Светослав Вичев, Таня Маркова, Светослав Станков, Илиян Стойков и Минчо Танев.

Изложбата MIXED UP ще се проведе от 14 до 28 януари, а нейното откриване ще бъде съпроводено с брейк демонстрации. Момчетата от Flowtron ще покажат завидните си танцови умения, а DJ Funktool ще се грижи за музикалното оформление на събитието.

Основните организатори на "различната" експозиция са четири момчета от Бургас, които са известни с прозвището МЕ Click. Те се обединяват под общ артистичен псевдоним в името на изкуството и желанието да правят добро за града си чрез него.

Първата по рода си подобна експозиция се организира в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниИсторияОрганизацииСпорт и туризъмЗаведенияСпециалистиОбразованиеАнкетиЛюбопитноАптеки