Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Няколко страхотни идеи за сватба, струваща... 0 лева

Няколко страхотни идеи за сватба, струваща... 0 лева

Няколко страхотни идеи за сватба, струваща... 0 лева - изображение

Ако трябва да бъдем честни, много от нас не могат да си позволят доста от нещата, които сватбата изисква. Но това не трябва да се превърне в проблем, ако двама души се обичат и искат да узаконят любовта си. Но какво да правим ако бюджетът ни за сватбата е 0 лева? Вижте няколко страхотни идеи, които могат да намалят разходите до 0 или поне да направят сватбата значително по-евтина (и все толкова страхотна)!

Облекло, грим, прическа
1. Не купувайте костюм и рокля. Като се замислим, нима е от толкова голямо значение дали роклята ще бъде булчинска? Ако не, то тогава бихте могли да използвате рокля от гардероба си, която да свърши работа, или да помолите приятелка да ви услужи с някоя нейна. Ако все пак искате роклята да е специална - можете да се придържате към традициите - поискайте роклята на майка ви или баба ви от техните сватби.

2. Направете си облеклто сами. Вашето хоби е да шиете? Тогава защо не опитате сами да направите роклята си по ваш вкус и модел.

Церемония
3. Нека ви ожени ваш приятел. Единственото, от което наистина се нуждаете, е близък, който има правомощията да ви венчае законно.
4. Намерете църква, която извършва церемонията безплатно. Със сигурност има такива църкви, особено ако сте чест посетител или част от нея.
5. Сключете брак навсякъде. Наистина, церемонията може да се осъществи на всяко място, което пожелаете. Просто го направете и преминете към партито. Обикновено най-важната част от сключването на брака трае около 10-20 минути, така че ...

Фотография
6. Превърнете го в подарък за сватбата. Познавате някой, който ви обича и има фотографски заложби? Попитайте го дали е съгласен да направи фотографиите и видеото за сватбата ви, вместо да ви подарява обичаен подарък.
7. Намерете студент/асистент. Познавате такъв, който трябва да изгради портфолиото си? Вижте дали няма да се съгласи да го направи на вашата сватба.
8. Поговорете с приятели. Със сигурност на сватбата ще имате много приятели, които имат телефони с доста добри камери или фотоапарати, които правят страхотни снимки. Те ще снимат така или иначе, така ще бихте могли да поговорите с тях и в крайна сметка те да съберат на едно място снимките от специалния ви ден.

Букет
9. Излезте навън. Имате достъп до невероятни градини? Просто съберете листата от дърветата или сухите опадали листа. С тях можете да си направите невероятен златен букет.
10. Пропуснете букета. Кой е казал, че букетът е задължителен на сватбата?
11. Намерете друга алтернатива. Измислете нещо друго, което е ценно за семейството или партньора ви, което да държите в ръце.
12. Бъдете нестандартни. Защо да държите цветя, след като можете да носите клонки от дръвчета или дори някое цвете в малка саксия от дома на майка ви?

Храна и напитки
13. Дали някой от вашите познати или от семейството няма да се съгласи да направи нещо за хапване за сватбата ви, вместо да подарява традиционен подарък?
14. Или пък защо не сготвите всички заедно един ден преди празненството?
15. А защо не всеки да донесе това, което ще консумира? Така всички ще са доволни...
16. Вземете назаем приборите, хубави чинии и чаши, които близките или семейството ви имат.

Място
17. Празненството може да бъде навсякъде - вашият дом, домът на родителите ви, на плажа. Навсякъде, където пожелаете и където имате достъп.
18. Имате достъп до градина? Съдове, пълни с плодове, са перфектната аранжировка за празненство на такова място.

Музика
19. Телефонно парти. Имате телефон/айфон/плеър и тонколони? Просто добавете песни и натиснете СТАРТ! Така музиката ще е изцяло по ваш избор.
20. Музика от приятели. Дали някой от гостите е талантлив? Особено ако ви е достатъчно близък, винаги бихте могли да "използвате" способностите му в замяна на подарък.
21. Разполагате единствено с телевизор? Ако имате кабелна телевизия, защо не? Пуснете някой от музикалните канали. Повечето от тях нямат реклами и пускат най-разнообразни песни.

Покани
22. Пропуснете поканите. Винаги можете да поканите близките си по телефона, чрез имейл, социалните мрежи или най-добре просто да им кажете очи в очи.

Торта
23. Тук отново близките идват на помощ. Има ли някой от тях, който умее да готви, би се зарадвал да ви направи или подари торта, вместо обичаен подарък?
24. Ако ли не, винаги можете да си я направите сами.

Декор
25. Най-добрият декор е ПРИРОДАТА. Направете деня си специален, избирайки някое невероятно красиво място за вашата сватбена церемония. Разбира се, ако това не ви устройва, винаги бихте могли да си направите декор сами или да помолите приятели и близки да ви помогнат.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноРецептиСнимкиИсторияПсихологияНовиниЗдравни съветиНормативни актовеТестовеСпортДиетиСоциални грижиНаправления в медицинатаАнкетиХранене при...Алтернативна медицина