Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Нуждаят ли се кучетата от яке през зимата. Митове и факти

Нуждаят ли се кучетата от яке през зимата. Митове и факти

Нуждаят ли се кучетата от яке през зимата. Митове и факти - изображение

Всяка дрешка за кученце е някак сладка. Е, има и такива, които доста прекрачват границите на нормалното и изглеждат твърде кичозни. Но нуждаят ли се наистина кучетата от якета през зимата? Някои специалисти твърдят, че е въпрос на порода, други определят необходимостта от дреха според размера или козината на кучето, а трети смятат, че на животните изобщо не им е нужна подобна глезотия. На какво обаче можете да се доверите? Вижте следващите няколко мита за кучешките дрехи, както и фактите, които ги опровергават, и преценете сами.

Мит: Всички кучета трябва да носят дебели дрешки, когато е студено.

Факт: Не всяко куче се нуждае от дреха, която да го предпазва от вятър и студ. Но късокосместите породи, много възрастните кучета, палетата и тези, които имат здравословни проблеми, наистина могат да се порадват на малко допълнителна топлинка.

Мит: Всички кучета свикват да носят яке.

Факт: На не всяко куче му е комфортно да има дреха по себе си. В такъв случай не трябва да го насилвате, независимо колко е студено навън. Пробвайте якето първо у дома за няколко минути, ако не свикне веднага, просто не го измъчвайте.

Мит: Големите кучета не се нуждаят от дрешки.

Факт: Стопаните на кучета някак автоматично изключват големите породи, когато става въпрос за нужда от яке.

Някои кучета наистина притежават по генетичен път здрава и плътна козина. Сибирското хъски в никакъв случай не би имало нужда от каква да е връхна дреха, но хрътката например, макар и голяма по размер, е много чувствителна към студа. Защо да я лишите от един допълнителен слой топлина.

Мит: Щом е якето е дебело, значи ще държи топло

Факт: Това изобщо не е вярно. Ако изберете кучешко палто от дебел вълнен плат, още при първата роса или дъжд то ще прогизне и ще намокри палето. По-добре избирайте по-тънки, но по-качествени и непромокаеми материи, за да може да предпазват предимно от вода и вятър. Това ще е достатъчно, за да стопли кучето ви, но не и да го натоварва, докато се разхожда.

Ако сте решили да купите яке на вашият домашен любимец, то помислете добре, разучете как се приема студеното време от породата, вижте как конкретно на него му се отразява зимата и преценете дали наистина му е нужно.

Когато купувате, бъдете сигурни, че дрехата му е удобна. Огледайте добре как прави различни по тип движения, за да не дадете пари за нещо, което само ще затруднява, а няма да подпомага разходките на любимото животно.

Редактор: Милена Минчева

Източник: dogster.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиПсихологияИсторияВидеоЛюбопитноАнкетиСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина