Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Нова мода: Кюфтета и хамбургери от брашнени червеи в хранителни магазини в Швейцария

Нова мода: Кюфтета и хамбургери от брашнени червеи в хранителни магазини в Швейцария

Нова мода: Кюфтета и хамбургери от брашнени червеи  в хранителни магазини в Швейцария - изображение

През следващата седмица всички жители на Швейцария ще могат да опитат кюфтета и хамбургери от брашнени червеи с ориз. Вкусно, а! Те ще се продават в магазините на веригата "Кооп".

Истината е, че тези насекоми се отглеждат за храна на животни, но още през месец май се приеха законови промени. Те разрешават да се разпространяват храни от три вида насекоми – щурци, скакалци и брашнени червеи, които са богати на протеини.

кюфтета


Швейцарският закон гласи: За да са годни за употреба от човек те трябва да бъдат развъждани при строг надзор за период от 4 поколения, за да станат подходящи за консумация от човек.

Продуктите са произведени от фирмата „Essento“ и ще бъдат достъпни от 21 август в Женева, Берн и Цюрих.

шишчета

Местното производство ще стартира след няколко месеца. Дотогава ще се използват вносни суровини, но при строги и установени правила- насекомите трябва да са отгледани в съответствие с швейцарските изисквания във фирма, която ще бъде проверявана от санитарни инспектори.

Швейцария е първата европейска държава, която разрешава използването на насекомите за човешка храна.

източник: lenews.ch

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниХранене при...ЛюбопитноЛеченияРецептиЗдравни съвети