Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Нова мода: Инженер създаде дрехи, които растат заедно с децата ви

Нова мода: Инженер създаде дрехи, които растат заедно с децата ви

Нова мода:  Инженер създаде дрехи, които растат заедно с децата ви - изображение

Купувате дрехи на малките си деца, а след седмица те вече са им тесни? Имаме решение за вас.

Британски изобретател се надява да сложи край на това родителско мъчение, след като измисли материал, който позволява дрехите да се разтягат по същото време, когато детето ги носи и расте - до впечатляващите шест размера.

модел на дрехи

Авиокосмическият инженер Раян Ясин, от Западен Лондон, се разочарова, след като праща дрешки на своя племенник с точни размери за неговата възраст.

„Сестра ми има второ дете и реших да пратя дрехи на моя племенник за неговата възраст. Те не му ставаха, понеже той расте много бързо. Винаги съм смятал, че дрехата трябва да се адаптира според възрастта на детето“, разказва Раян.

инженер

Така и му хрумва идеята за т.нар. „Petit Pli ”. Той решава да експериментира със специален, разтеглив плат, който може да става по-широк и по-дълъг, когато се опъва.

Структурата се деформира, когато детето се движи и се разтяга или свива, заедно с неговото движение. Еластичността не се губи, понеже самата материя се обработва чрез нагряване.

инженер.

Нестандартните облекла предпазват от вятър и вода, могат да се носят и на химическо чистене. Те са дори "устойчиви на трохи". Дрехите ще могат да се рециклират, да са в различни цветове и модели.

Когато не се носи материалът сам се свива и по този начин една детска дрешка може да се побере лесно и удобно в джоба на родителите.

дете

Усилията на Раян му носят и наградата "Джеймс Дайсън" и сумата от 2 000 паунда, за да продължи да реализира и осъществи идеята си. Той ще се състезава в международен мащаб за наградата от 30 000 паунда.

дреха

Мъжът споделя, че  за него е "чест" да спечели наградата  в Обединеното кралство и добавя, че "ще създаде интердисциплинарен екип от експерти, които да изведат“ Petit Pli“ на следващо ниво".

дете

"Мисля, че начинът, по който изработваме дрехите днес, все още е доста архаичен и аз и екипът, който ще сформирам, ще се стремим да направим облекло, което да е в крак с технологичния бум, от който имаме нужда във всяка една индустрия“, заявява той.

събитие

Иновативните дрехи няма да могат лесно да се възприемат сред обществото. Според Раян те все още не могат да предизвикат бум на пазара. Ако се осъществи неговата идея ще се съкратят производствените разходи, което няма да бъде посрещнато радушно от страна на производителите в бранша.

Младежът обмисля възможността да създава и дрехи за възрастни. Той вече е получил предложение да създаде дизайнерски модели и за бременни.

източник: dailymail.co.uk; thesun.co.uk

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниПроизводителиТестове