Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Нова мода: Жени наслагват брокат по езика си

Нова мода: Жени наслагват брокат по езика си

 Нова мода: Жени наслагват брокат по езика си - изображение

Стремежът на всяка една жена да бъде блестяща и неотразима достига до неочаквани висоти
Брокат по обувки, дрехи, кожа. ДА! Блясък върху език! Не сме толкова убедени. И все пак ценителите на красотата решават да поставят брокат на езика си за по-добър и оптимален блясък.

уста

Тенденцията започва като „инцидент“. Австрийската гримьорка Джасинта Вукович ненадейно поставя малка част от бляскавите частици върху езика си, вместо върху устните си.

Креативността и интуицията и се засилват и тя решава да се възползва от злополуката и да превърне не устните си, а езика си в основен акцент.

устни

Към днешна дата този вид грим се превърна в сензация и вече има хиляди гримьори и ентусиасти, които пресъздават тази техника.

Всичко това може и да изглежда много иновативно, красиво и забавно, но тази модна тенденция може да причини и рискове на вашето здраве.

уста

Естествено поглъщането на малко количество от броката не може да ви убие, но е възможно да имате проблеми с храносмилането и болки в стомашната област.
Този вид блясък е направен от микропластмаси. Когато те попаднат в езика създават среда за развитие и разпространение на опасни бактерии, които попадат във водата и храната.

уста


Ако искате да приложите новата мода и езикът ви да блести, ви съветваме да изберете ядлив брокат, който се използва за декорирани на торти и други сладки изделия. И още един трик. Винаги, когато си закупувате брокат вижте какво пише на етикета. На него трябва да е обозначено, че е нетоксичен.

Очакваме скоро тази иновативна и нетрадиционна западна тенденция да е актуална и в България.

източник: independent.co.uk 

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниЛюбопитноФизиологияИсторияПсихологияЛечения