Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Новата колекция на Алекса Чънг, вдъхновена от Вирджиния Улф

Новата колекция на Алекса Чънг, вдъхновена от Вирджиния Улф

Новата колекция на Алекса Чънг, вдъхновена от Вирджиния Улф - изображение

По-рано тази година Алекса Чънг ни отведе обратно в 90-те години с нейната "Фантастична" колекция, вдъхновена от Бритпопа. Този път, едноименната марка дрехи черпи вдъхновение от период, който е около 70 години по-рано.

Колекцията "Вирджиния" съдържа над 100 готови за пролетта артикула и е посветена на авторката Вирджиния Улф и кръгa "Блумсбъри" – интелектуална група от артисти, поети и философи, които се подвизават в Лондон през 1920 г. Снимките на новата колекция дори са заснети в "Charleston Trust" в Източен Съсекс – място на провинциално бягство за групата.

"Тази година въодушевлението дойде от писатели, художници и скулптури, чиито животи са посветени на произведенията на красотата", обяснява Чънг. "Нашата муза работи в похабени джинси, стари тениски, взети на заем шорти; рисуване, творене, пътуване, обичане. Обърнете специално внимание на добавените шевове по ръбовете, пришитите набрани тънки дантели и декорации, бродерията и всички вдъхновени от Чарлстън отпечатъци, които съставят тази колекция."

За да отпразнуваме новата модна линия, решихме да ви покажем снимки от колекцията на Чънг, съчетани с цитати от произведения на самата Вирджиния Улф, като почетем остроумието, което съпътства модната линия.

Модел
"Виждам те навсякъде – в звездите, в реката, за мен ти си всичко, което съществува; цялата реалност." (1919)

 

Модели

"Ние сме дъщери, преди да се превърнем в съпруги." (1906)

 

Модел
"Винете го или го възхвалете, не можете да отречете дивия кон в самите себе си." (1922)

 

Модел
"Искам да мисля тихо, спокойно, просторно, никога да не бъда прекъсвана, никога да не трябва да ставам от стола, да се подхлъзвам лесно от едно нещо към друго, без чувство за враждебност или препятствие. Искам да потъвам все по-дълбоко и дълбоко, далеч от повърхността с нейните отделени строги факти." (1943)

 

 Модел

"Книгите са огледала на душата." (1941)

 

Модел
"Небето е синьо", каза той, "тревата е зелена". Като погледна нагоре, видя, че напротив – небето беше като воалите на хиляди Мадони разпуснали косите си; а тревата – потъмняла флотилия като полета на момичета, бягащи от прегръдките на космати сатири от омагьосаните гори." (1928)

 

Модел
"Мисис Далауей винаги организира партита, за да прикрие тишината." (1925)

 

Модел
"И всички животи, които някога сме живели и всички животи – да бъдат изпълнени с дървета и сменящи се листа." (1927)

 По статията работи: Наталия Тотева

Източници: refinery29.com, pinterest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлРецептиЗдравни съветиСпортЛюбопитно