Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Нина Добрев плува с акулите в подкрепа на благотворителна кауза

Нина Добрев плува с акулите в подкрепа на благотворителна кауза

Нина Добрев плува с акулите в подкрепа на благотворителна кауза - изображение

Канадската актриса с български произход Нина Добрев доказа за пореден път, че има голямо сърце. "Въоръжена" с шнорхел, плавници и специално оборудване, актрисата събра смелост и се впусна в предизвикателството да плува с акулите – някои почти толкова големи, колкото нея. И всичко това с благотворителна цел. Добрев подкрепи кампания за опазване на този вид риби в океана. Тя стана посланик на международната организация "Oceana", която се грижи за опазване на океаните в световен мащаб.

Нина Добрев

"Бях изплашена и изпитвах адски страх от акулите, но след това научих фактите и вижданията ми се промениха коренно", разкрива тя във видео, заснето специално за въпросната кампания. В клипа се съдържат потресаващи кадри, които показват десетки избити акулите.

Нина Добрев

В края на видеото Нина се обръща директно към зрителите, като ги апелира да станат част от каузата. "Моля, помогнете и се присъединете към мен и "Oceana" в кампанията. Нека заедно спрем нелегалната търговия на перки и да помогнем за опазването на акулите. Те са по-ценни живи, отколкото мъртви", призовава актрисата с български корени.

По данни на международната организация над 70 милиона акули са убивани годишно заради перките им. Всъщност тези хищници имат огромно значение в екосистемата на океана.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: hellomagazine.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноРецептиСпорт