Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум Недовършените романи на Тери Пратчет бяха унищожени с парен валяк

Недовършените романи на Тери Пратчет бяха унищожени с парен валяк

Недовършените романи на Тери Пратчет бяха унищожени с парен валяк - изображение

Това не е проява на вандализъм, както вероятно сте си помислили. Унищожаването на романите, по които Тери Пратчед е работил преди смъртта си, е всъщност по негова воля. Текстовете на недовършените романи са били качени на харддиск, който е ритуално прегазен по време на панаира "Грейт Дорсет Стийм", дни преди откриването на изложба, посветена на живота и творчеството на покойния автор.

Пратчет напусна този свят през март 2015 г. след продължителна битка с болестта на Алцхаймер. Нил Геймън, близък приятел и колега на Тери Пратчед, разказа пред "Таймс", че неговата последна воля е "всичко, по което е работил непосредствено преди смъртта си, да бъде отнесено заедно с компютрите му, да бъде поставено по средата на пътя и прегазено от валяк".

В петък Уилкинс, който отговаря за наследството на Пратчет, пише в Туитър, че предстои да изпълни задължението си към своя приятел. Снимка на харддиска придружава съобщението.

Малко по-късно Уилкинс публикува следващ туит, на който всичко вече е на парчета.

Харддискът ще бъде изложен на голямата изложба "Тери Пратчет: Неговият живот", която се открива на 16 септември в музея "Солсбъри" и ще продължи до 13 януари догодина.

Източник: theguardian.com

Снимки: пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиТестовеСпорт и туризъмОрганизацииОбразование