Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Невероятният китаец, за който се твърди, че е живял 256 години: Ли Чинг-Юн

Невероятният китаец, за който се твърди, че е живял 256 години: Ли Чинг-Юн

Невероятният китаец, за който се твърди, че е живял 256 години: Ли Чинг-Юн - изображение

Интересът на човека към концепцията за дълголетие отвъд 70 или 80 години, каквато е типичната човешка продължителност на живота, е документирано в различни писания, митове и легенди, и датира от хиляди години. Древногръцкият историк Херодот, например, пише за магически фонтан в съвременна Етиопия, който възстановява младостта на тези, които се къпят във водите му. Старозаветните писания изчисляват възрастта на библейския патриарх Матусал (дядо на Ной) на между 720 и 969 години. Но един от най-необичайните случаи на човешко дълголетие в модерните времена е този на китайския жител Ли Чинг-Юн, който започва да се споменава в американските вестници през 1920 година, с твърдения, че той е роден или 1677 г., или 1736 г..

Според статия на New York Times от 1930 г., Ву Чунг-Чие, професор от Университета Ченгду открива правителствени записи на китайски от 1827 г., които поздравяват Ли Чинг-Юн за неговия 150-ти рожден ден.

Според твърденията, Ли Чинг-Юн е роден 1677 г.

Професорът по-късно открива нови документи, които го поздравяват за 200-ния му рожден ден през 1877 г..

През 1928 г. кореспондент на New York Times пише, че много от старите мъже в квартала на Ли твърдят, че техните дядовци го познавали, когато били момчета, и че по това време той бил възрастен човек.

Твърди се, че Ли Чинг-Юн започва билкарската си кариера на 10-годишна възраст.

Той събира билки от планински райони, научавайки за тяхната потентност за дълголетие.

Според разказите в тази област, Ли може да чете и пише като дете. От своя десети рожден ден той пътува в Кансу, Шанси, Тибет, Аннам, Сиам и Манджурия, събирайки билки.

През първите 100 години той продължава да практикува тази професия.

В продължение на почти 40 години той оцелява на диета от билки като Линджъ, Годжи Бери, див Жен-шен, Хи Шу Ву, Готу Кола и оризово вино.

През 1749 г. - на 71-годишна възраст - той се присъединява към китайската армия като учител по бойни изкуства.

Твърди се, че Ли е много обичана фигура в своята общност - женен е 23 пъти и е баща на над 200 деца.

Според един от учениците на Ли, той среща веднъж дори още по-възрастен (500-годишен) мъж, който му преподава чигонг упражнения и препоръки за хранене, които да му помогнат да удължи продължителността на живота си до свръхчовешки пропорции.

Ли твърди, че вътрешното спокойствие и мир, в съчетание с дихателни техники, са тайните за невероятно дълголетие.

Ли е попитан каква е тайната му, а това е неговият отговор: "Пази тишина в сърцето си, седи като костенурка, върви весело като гълъб и спи като куче".

Тези думи Ли изрича пред Лу Пей-фу, военачалник, който приема Ли в къщата си, за да научи тайната на изключително дългия живот.

Когато Ли Чинг-Юн умира през 1933 г. последните му думи са: "Аз направих всичко, което трябваше да направя в този свят."

Не са ли тези последни думи една от най-големите тайни на дългия и успешен живот?

Дори и да виждаме Ли като изключение, има много неща, които можем да направим, за да живеем по-дълъг живот. Можем да погледнем към другите, които не ходят на работа от 8 до 5, не се стресират с дългове за кола или къща, не дишат замърсения въздух на големите градове и се упражняват редовно.

Те също стоят настрана от преработени продукти, генетично модифицирани храни, брашно и захар, както и плодове и зеленчуци, които са пълни с пестициди ...

Те не консумират мазни меса, сладки и генетично модифицирани продукти. Те не вземат антибиотици. Те стоят настрана от заведения за бързо хранене и закуски, на които хората днес не мога да се наситят.

И сякаш това не е достатъчно, те живеят на здравословни храни и лечебни растения, които са вид полезни лекарства за нашите органи и нашата имунна система.

Тези хора живеят в хармония с природата. Те прилагат дихателни техники, които се смята, че подобряват умственото, физическото и емоционално благополучие.

Те живеят просто и ясно. Те спят редовно и прекарват много време на слънце в природата.

Когато си вземем почивка и слънчеви бани в продължение на седмица, ние веднага се чувстваме освежени. Представете си, че живеете по този начин, докато сте умствено, духовно и физически здрави ...

Историята на Ли може да е мит. И все пак, когато имаме балансиран режим на хранене и живеем в мир, няма съмнение, че ще имаме много по-дълъг и по-здравословен живот.

Останете щастливи!

Източник: onedio.co

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСпортНовиниЗдравни съветиИсторияАлт. медицина