Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя На път: „Семейството на дъгата“ – хармония сред дивата природа

На път: „Семейството на дъгата“ – хармония сред дивата природа

 На път: „Семейството на дъгата“ – хармония  сред дивата природа - изображение

Някога чували ли сте за това общество или по-точно за тези събирания, които се провеждат всеки месец на различни места по целия свят? „Rainbow Gatherings“ е общност, в която хората провеждат ритуали за любов, хармония, мир, свобода.

двойки

Няма правила, няма входни такси или йерархии на властта. По време на събиранията се провеждат семинари, танци, свири се на барабани, хората се държат за ръце, медитират, практикуват йога и хиляди други дейности. Комуникацията се осъществява на английски език.

мъж

Първото събиране се провежда през 1972 г. То е организирано от  младежки "племена" от Северна Калифорния и от Северозападната част на Тихия океан. Организацията се обявява в подкрепа на мира в света ,като се разграничава от извършването на всякаква политическа или религиозна дейност.

общност

Хора от цял свят създават една общност в гората, в която живеят цял месец сред дивата природа. „Семейството на дъгата“, както те се наричат, обожават природата и не се притесняват да се разхождат голи.

двойка

Те се усамотяват в различни локации,  далеч от цивилизацията и забързаното ежедневие. Най-важният ритуал се провежда вечер, когато всички се събират в голям кръг, около “главния огън”, и отправят молитви за мир и благоденствие. След това те пийват и хапват заедно като едно истинско семейство.

общност

Интересното е, че в тази общност не се използва нищо "в торбичка", а само природни и органични храни и продукти. Доброволци подготвят терена, за да може, когато пристигнат хората да им бъде комфортно и удобно. Къщите, тоалетните и другите постройки се правят на ръка от различни природни материали. Дупките в земята служат за тоалетни помещения, които се ограждат с клони и листа. Кухнята е изградена от дървени заграждения, камините са от камъни , а пещите се правят в земята. 

общност

Може да ги видите по планини, плажове, гори или пустини. Истината е, че „Rainbow Gatherings“ привличат хиляди хора, от деца до възрастни, които празнуват заедно цикъла на луната. Без електричество, алкохол или търговия.

двойка

Те се стремят да установят пространство далеч от консуматорското общество, капитализма и средствата за масова информация. Въпреки това те безспорно са любимци на фотографите, които в последните години имат все по-голям интерес, за да заснемат този вид общност.

жена

Събиранията обикновено се провеждат през лятото и се посещават от хиляди хора от различни части на света.

 медитация

Ако проявявате интерес може да проследите на специално създадения сайт на организацията  къде ще бъде следващата локация. Ако изпитвате нужда  да се откъснете от действителността и да се насладите на дивата природа то „Rainbow Gatherings“ са вашите хора.

източник: bluemountaineagle.com; festivalsandretreats.com

снимки: dailymail.co.uk; evolvingtogether.eu

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлКлинични пътеки