Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна"

Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна"

Науката потвърждава, че бременността може да бъде "заразна" - изображение

Според статистиката 2010 г. е годината, в която броят на бременните в САЩ е бил най-висок - 6,2 милиона! Това може да се обясни с откритието, което учените са направили за бременността. Разберете с нас защо всъщност бременността е "заразна".

През 2014 г. списание "Американската социологическа асоциация" публикува проучване, в което учените стигат до интересно заключение.

По време на изследването, което продължава 10 години изследователите анализираха данните за 1720 жени и откриха много интересна тенденция: повече от половината от жените стават майки до края на експеримента.

По време на интервютата жените споменават неща като "приятелски връзки", което беше вероятна причина за силната "зараза" при бременността. Оказва се, че хората са склонни да действат според тяхната среда и междуличностни взаимодействия, които влияят върху решенията, които те вземат.

Това означава, че наблюденията на бременна приятелка предизвикват позитивни чувства у дадена жена и подсъзнателно, тя започва да повлиява на намеренията й за плодовитост.

Съществуват и някои други възможни фактори, които карат жената да промени посоката на намеренията си.

Виждайки, че приятелката й може да се справя и да отглежда детето си, това дава увереност на жената за отглеждане на бъдещите й деца.

Виждайки, че приятелките и са майки това дава на жената усещане, че е изоставена. По този начин тя започва да се опитва да бъде "актуална" - тоест да иска и тя да стане майка.

Изненадващо, "приятелските връзки" също могат да повлияят на броя на децата, които една жена има.

Причините са еднакви: ако дадена приятелка може да отглежда няколко деца, можете да го направите и вие. Освен това тук влияе и усещането за "изоставане "- вашата приятелка има 3 деца, а вие само 1.

Друг интересен факт е, че този елемент на "заразяване" не съществува между братя и сестри. Някои изследователи обясняват това с факта, че в днешния свят приятелите могат да бъдат от по-голямо значение за индивидите, отколкото техните братя и сестри.

Следователно, "рискът" на една бременна жена се увеличава с всеки приятел, който вече има дете.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиИсторияНовиниЛюбопитноПатологияСоциални грижиСпортАлт. медицинаПсихологияВидеоНаучни публикацииКлинични пътекиФизиологияЗдравни проблемиИзследванияЛеченияСпециалистиПроизводителиНормативни актовеХранене при...ИнтервютаБотаника